Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Sneeuwpret slaat om in agressie en geweld

De sneeuwpret is op een meerdere plekken in Nederland omgeslagen in venijn met boosheid, geweld en schade tot gevolg. Zo werd een 51-jarige man uit de Noord-Hollandse plaats Velserbroek dinsdagavond bewusteloos geschopt door sneeuwbal gooiende jongeren en kreeg ook een 29-jarige Beverwijker het met raddraaiers aan de stok.

In Velserbroek gooide een groepje jongeren van rond de achttien jaar oud sneeuwballen tegen de auto van de man. De man werd boos, stopte en stapte op de ongeveer acht jongeren af. Daarop belaagden zij de man en sloegen hem naar de grond. Door enkele trappen tegen zijn hoofd raakte hij buiten bewustzijn. Hij moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Klappen

In Beverwijk, in de buurt van de Tolweg, bekogelde een grote groep jongeren het verkeer. Ook de auto van een 29-jarige Beverwijker werd geraakt, aan de kant waar zijn tweejarige zoontje zat. Het ventje schrok daar zo van, dat hij overstuur raakte. Toen de man uitstapte om de jongens hierop aan te spreken, kreeg hij een harde stomp tegen zijn hoofd. Gauw stapte hij weer in en reed weg. De auto liep nog schade op toen een van de jongeren een trap tegen de auto gaf. De politie heeft een 15-jarige jongen uit Heemskerk als verdachte aangehouden.

In Zoetermeer raakte een auto zwaar beschadigd doordat er vanaf een brug boven de Amerikaweg met sneeuwballen werd gegooid. Op een door de politie verspreidde foto is te zien hoe een voorruit is ingegooid. De bestuurder is erg geschrokken, meldt de politie. In Katwijk werd een 73-jarige man aangehouden. Hij deelde klappen uit aan een zestienjarige jongen omdat hij boos zou zijn geworden over het gooien van sneeuwballen. NH Nieuws toont beelden uit Bussem, waar een automobilist die niet gediend is van sneeuwballen op zijn auto inrijdt op een groepje jongeren. Hij mist hen net.

Sneeuwballengevecht

Lol was er ook. Zo raakten leerlingen van de school RSG Tromp in Steenwijk verwikkeld in een sneeuwballengevecht met agenten van het naastgelegen bureau. „Volgende keer de ME maar oproepen, we waren in de minderheid. Even een sneeuwballengevecht met de buren!", twitterde de politie Steenwijkerland.

De sneeuwpret is op een meerdere plekken in Nederland omgeslagen in venijn met boosheid, geweld en schade tot gevolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.