Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Verstappen zet beste prestatie van dit seizoen neer

Max Verstappen heeft tijdens de GP van Frankrijk zijn beste prestatie van dit seizoen neergezet. Na de derde plaatsen in Spanje en Canada eindigde de Limburger zondag op de tweede plaats achter winnaar Lewis Hamilton.

Vlak na de start profiteerde Verstappen al van een aanrijding tussen Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Daardoor kon hij opschuiven van de vierde naar de tweede plaats. Hij verloor die plek alleen na zijn pitstop, maar toen ook Kimi Raikkonen naar binnen ging voor een bandenwissel pakte Verstappen de tweede plaats weer terug.

Eentonig

Op de eerste meters na de start na was het een vrij eentonige race. Zo had Hamilton weinig moeite om zijn eerste positie vast te houden en gebeurde er verder weinig spectaculaire dingen.

Al was het gevecht om de derde plaats nog wel aardig te noemen. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo lag zeven ronden voor het einde nog op een podiumplek, maar hij werd fel op de hielen gezeten door Raikkonen, die hem uiteindelijk wist te passeren en op de derde plaats eindigde.

Oostenrijk

Komende zondag staat de Grand Prix van Oostenrijk op het programma en kan Verstappen voor de volgepakte tribunes met in het oranje gestoken fans laten zien of hij dit seizoen in staat is ook een keer beslag te leggen op de hoogste podiumplek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.