De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 22 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Verlies basketballers

Van onze basketbalmedewerker

   
 

VILNIUS - Het Nederlands basketbalteam heeft zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor de EK van 2003 met 95-73 verloren van Litouwen. Om zich te plaatsen moet Oranje minstens derde worden in de poule van zes.

Deze nederlaag zal daarop niet van invloed zijn. Litouwen is een wereldtopper, die tijdens EK's, WK's en Olympische Spelen steevast in de prijzen valt. Bondscoach Maarten van Gent was daarom niet ontevreden met de wijze waarop dit resultaat tot stand was gekomen: "Zolang zij man to man verdedigden, speelden wij gelijk op. Maar zodra ze in een zone gingen staan, ging het een stuk minder. We hebben nog nauwelijks aandacht aan onze zoneaanval kunnen besteden. Ik vind het wel frappant dat zo'n topteam dit nodig denkt te hebben om ons af te stoppen."

Nederland werd geleid door de voortreffelijk spelende spelverdeler Vincent Krieger en center Paul Vrind, die met 21 en 11 punten als enigen in de dubbele cijfers kwamen. Het liep halverwege het tweede kwart tegen een eerste achterstand aan, die langzamerhand werd uitgebreid naar 30 punten. Maar toen toonde de ploeg veerkracht. Fel vechtend, af en toe vanuit een agressieve press-verdediging, kwam het terug en dwong aldus respect af. Even, in het derde kwart, leek het benauwd te gaan worden voor de Litouwers. Oranje had de achterstand teruggebracht tot 13 punten en kwam dreigend opzetten. Maar met de steun van het thuispubliek, de zaal was met 3000 toeschouwers volledig uitverkocht, wist Litouwen de opmars van Nederland te stoppen. In het cruciale duel tegen Oekraïne, aanstaande zaterdag in de Amsterdamse Sporthallen Zuid, heeft Van Gent weer de beschikking over Harvey van Stein .

Davon Dalipagic en landskampioen Astronauts zijn uit elkaar gegaan. De Joegoslaaf bracht niet wat coach Ton Boot van hem verwachtte en trok gisteren na een gesprek met Boot zijn consequenties.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 22 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.