De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 22 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Toekomst wielerploeg
Rabobank verzekerd

   
 

AMSTERDAM - De Rabobank blijft tot en met 2005 als hoofdsponsor aan de wielerploeg verbonden. Gisteren maakte de bank bekend dat het contract met de stichting van Jan Raas met nog eens twee jaar wordt verlengd, waarmee de tien jaar wordt vol gemaakt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 26kb)
De Rabobank blijft tot en met 2005 als hoofdsponsor aan de wielerploeg verbonden. (Foto: Cor Vos)
Hoewel het contract nog moet worden getekend omdat er nog een aantal details moet worden ingevuld, besloot de bank om het nieuws niet langer binnenskamers te houden.

Officieel werd verklaard dat de successen van de afgelopen jaren, waarbij de Wereldbeker van Erik Dekker en die van de ploeg van dit seizoen, als basis van de ingrijpende beslissing moeten worden gezien. Daarnaast werden er twee etappes in de Ronde van Frankrijk gewonnen en reed Marc Wauters één dag in de gele trui. Tevens toonde de hoofdsponsor zich tevreden over de behaalde doelstellingen zoals die in 1995 werden geformuleerd.

Op de ploegpresentatie in januari worden de nog in te vullen details bekend gemaakt. Betrouwbare bronnen binnen de bank melden dat men in de komende vier jaar de hoofdprijs wil gaan binnenhalen. Met andere woorden: de Rabobank-ploeg moet in die periode de Tour de France gaan winnen. Binnen deze filosofie past het aantrekken van de Amerikaan Levy Leipheimer, die in de Ronde van Spanje als derde eindigde.

Ploegleider Theo de Rooy was zeer te spreken over de aanstaande contractverlenging, waarmee een bedrag van een kleine veertig miljoen gulden is gemoeid. "Dit geeft vertrouwen. De afgelopen jaren hebben wij vaak tegen elkaar gezegd dat het moeilijk zou worden om het nog beter te doen. Toch is dat ook het afgelopen seizoen weer gelukt. Nu kunnen wij verder blijven bouwen aan een ploeg waarvan ik hoop dat de volgende generatie zich in 2002 en daarna nog meer gaat manifesteren. Het afgelopen jaar hebben wij de eerste contouren al gezien. In de slotweek van dit seizoen kon ik nog over 22 renners beschikken en heeft de nieuwe lichting zich in een paar Italiaanse wedstrijden uitstekend staande gehouden. Ook dat was een indicatie dat de Rabobank-ploeg solide is. Met de komst van Leipheimer hebben wij nu een klassementsrenner in huis, al staat hij in de Tour de France als outsider aan het vertrek. Ik heb nog niets gehoord van de ambities van de bank, maar het klinkt zeer gezond om de lat zo hoog mogelijk te leggen. Aan de andere kant moet iedereen realistisch blijven. De afgelopen twintig jaar zijn er niet zoveel renners geweest, die de gele trui hebben gewonnen. Hinault, Indurain en Armstrong samen al dertien keer."

De komende weken worden de laatste details ingevuld en de handtekeningen gezet. Na het uiterst succesvolle seizoen begint de Rabobank met de wielerploeg aan een nieuw tijdperk. In dit verband is het opmerkelijk dat de onderhandelingen met de stichting van Jan Raas door niemand minder dan Hans Smits, voorzitter van de hoofddirectie himself werden gevoerd. Waarmee duidelijk wordt dat ook de absolute top van de bank de smaak te pakken heeft.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 22 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.