De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 22 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Makaay wijst Deportivo
ook in Europa de weg

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - De eerste groepswedstrijd in de tweede ronde van de Champions League heeft twee produktieve avonden voor de Nederlandse aanvallers opgeleverd. In navolging van Ruud van Nistelrooy (met Manchester United tegen Bayern München) en het duo Patrick Kluivert/Marc Overmars (met Barcelona tegen Liverpool) was ook Roy Makaay trefzeker voor Deportivo la Coruna, dat thuis aftrapte met een 2-0 zege op Arsenal.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Roy Makaay loopt juichend weg nadat hij Deportivo la Coruna op 1-0 heeft gezet tegen Arsenal. De Nederlandse aanvaller zal later uitvallen. (Foto: REUTERS)
Afgelopen zondag schoot de voormalige spits van Vitesse al met scherp in de competitiewedstrijd tegen Real Sociedad. De drie treffers deden trainer Javier Irureta besluiten de Nederlander met de andere scherpschutter, Diego Tristán, in de frontlinie te posteren. In de negende minuut schonk Makaay 'Super Depor' de openingstreffer. De uithaal met links, onderweg beroerd, was doelman Wright te machtig. Betrekkelijk eenvoudig schroefde zijn collega-aanvalsleider Tristán de score halverwege op. Hij verraste Wright in de korte hoek met een lepe trap. De Spanjaard liet zich, licht geblesseerd, luttele minuten daarna vervangen waardoor Makaay terugkeerde in de punt van de aanval. Doelman Wright haalde de tweede helft evenmin. Arsène Wenger liet de weifelende keeper in de kleedkamer en gunde Stuart Taylor een entree.

Direct na rust was ook de rol van de Nederlandse doelpuntenmaker uitgespeeld. Makaay, gekwetst geraakt, ging naar de kant. Arsenal ontbeerde stootkracht. Illustratief voor de onmacht van de Franse enclave in Engelse dienst was het moment dat Thierry Henry tien minuten voor rust de bal de tribunes in joeg na een foute pass.

Het andere duel in deze poule, tussen Juventus en Bayer Leverkusen, werd vanwege dichte mist negen minuten voor de aftrap afgeblazen door de Zwitserse scheidsrechter Urs Meier. Het treffen wordt volgende week woensdag ingehaald.

Real Madrid zette de zegereeks in Europees verband voort. In de uitwedstrijd tegen Sparta Praag wees de Franse grootmeester Zinedine Zidane Real de weg met zijn eerste Champions League-goal van dit seizoen. Hij scoorde koel nadat een inzet van Fernando Morientes was gesmoord. Diezelfde Morientes raakte in de aanval daarop de omlijsting. Uiteindelijk leidde de aanvaller 'de Koninklijke' naar de overwinning. Sparta kwam via Michalík en Sionko twee keer langszij. Morientes zorgde twee keer voor een nieuwe voorsprong. Eén keer na een breedtepass van Salgado en bij de tweede keer, een kwartier voor het einde, benutte hij de herkansing nadat Roberto Carlos was gestrand: 2-3.

Deportivo la Coruna-Arsenal 2-0 (2-0). 9. Makaay 1-0, 25. Tristán 2-0.

Sparta Praag-Real Madrid 2-3 (1-2). 20. Zidane 0-1, 30. Michalík 1-1, 36. Morientes 1-2, 72. Sionko 2-2, 74. Morientes 2-3.

Panathinaikos-FC Porto 0-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 22 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.