De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 19 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Supporters keren
zich tegen PSV

   
 

Werd laatst Arnold Bruggink al eens uitgefloten, zaterdag was vooral Bouma - de openingstreffer ten spijt - Mensen die graag iets meer wilden zien dan alleen de uitslag (3-1), hadden pech. Soms volstaat de conclusie dat er niets geconcludeerd kan worden. Zeven weken na de zware knieblessure van Mark van Bommel en het crisisberaad op De Herdgang zit er nog steeds geen schot in, zo simpel en schrijnend is dat. "Redelijk." Zo omschreef keeper Ronald Waterreus de bleke wedstrijd tegen NEC. "En dat is voor PSV al heel wat."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 31kb)

Wat vervelend is voor de groep van Erik Gerets: het publiek ziet ook geen verbetering en laat dat merken ook. Er was een furieus en hoopgevend begin, met drie kansen en een doelpunt (Wilfred Bouma) binnen vier minuten. "De beste openingsfase van dit seizoen", meende Gerets. Maar al snel zakten spelpeil en tempo naar een bedenkelijk niveau; ook dat is al vaker gebeurd. NEC, dat alleen in thuiswedstrijden presteert, haalde een hoog rendement uit één aanval (Jarda Simr). In de tweede helft had PSV een strafschop (André Ooijer) nodig om andermaal een voorsprong te nemen, en een dubieuze rode kaart (Resit Schuurman) om pas wat vrijer te gaan voetballen. In die fase was het met name John de Jong die nog een aantal hele leuke dingen deed.

Zie hier negentig minuten in een notendop. Dat Waterreus 'gezond' bleef en - ter bevestiging - met een fraaie save Danny Hesp in de slotfase van een treffer afhield, was goed om te weten met het oog op de trip naar Griekenland. Dat het met Kevin Hofland slechter gaat, is een extra probleem. Meer aandacht gaf Gerets in zijn nabeschouwing aan de supporters, waarvan het leeuwendeel de vergelijking met theaterbezoekers moeiteloos kan doorstaan. Vanaf de derde minuut leek het Philips-stadion ruim een uur lang op een graftombe, zo angstig stil was het. En naarmate PSV wegzakte, namen de afkeurende geluiden en hatelijke lachsalvo's toe. Verveling troef in Eindhoven.

het mikpunt van de hoon. Later gevolgd door Giorgi Gakhokidze, die dramatisch inviel. De door het volk geschonken bijnaam 'Ga-toch-fietsen' zegt wat dat betreft genoeg. "Ik loop al een paar decennia mee in het topvoetbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", sprak Gerets zijn afschuw uit. "Ik kan me heel goed voorstellen dat de mensen meer van PSV verwachten; niet dat zij zich tegen hun eigen spelers gaan keren. Een twaalfde man heb ik hier niet gezien."

Dennis Rommedahl zal blij zijn dat hij ditmaal buiten schot is gebleven. Misschien kwam dat doordat hij, als gevolg van een lichte bovenbeenblessure, niet in de basis begon en als geïnspireerde invaller de bevrijdende derde treffer maakte op aangeven van De Jong. Kasper Bögelund nam, voor het eerst, de plaats van zijn landgenoot in. Verder stond controleur Theo Lucius wederom centraal op het middenveld, als vervanger van de geschorste Johann Vogel.

Lucius vindt het niet altijd prettig dat hij kritisch wordt gevolgd, maar is nu eenmaal geen speler die in een bepalende rol kan tippen aan Van Bommel of De Jong. Zolang hij zijn beperkingen compenseert met zijn kwaliteiten, is Lucius evenwel een zeer nuttige schakel.

"Ik kan niet van hem verwachten dat hij meer zou moeten coachen. Zijn kwaliteiten liggen op een ander vlak. Theo heeft onnoemlijk veel ballen veroverd en voor drie geknokt. Dat is ook veel waard. Hij verdient het grootste compliment", was Gerets vol lof.

Tenminste nog iets om blij mee te zijn. PSV - NEC 3-1 (1-1).

3. Bouma 1-0, 35. Simr 1-1, 53. Ooijer 2-1 (strafschop), 87. Rommedahl 3-1. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 31.000. Rode kaart: 65. Schuurman (NEC). Gele kaart: De Jong (PSV), Hesp, Van Rijswijk (NEC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 19 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.