De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 19 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Revolutie plastisch chirurgie
   
 

LONDEN - Plastisch chirurgen hebben een apparaat ontwikkeld waarmee lichaamsvet kan worden 'weggesmolten'. Zij voorspellen dat met de nieuwe machine lichaamscorrecties zo makkelijk, veilig en pijnloos zullen worden dat ze tijdens een lunchpauze op kantoor kunnen worden uitgevoerd.

De machine wordt momenteel in Israël ontwikkeld, meldt de Britse krant The Sunday Telegraph. Het is al met succes op varkens uitgeprobeerd. Proeven met mensen zullen volgend jaar in Groot-Brittannië beginnen.

Het apparaat maakt gebruik van ultra-geluidsgolven, die vetophopingen van buiten het lichaam afbreken. Deze worden vervolgens door het lichaam opgenomen en verbrand. Als de methode succesvol blijkt, betekent dat een revolutie in de plastische chirurgie.

Liposuctie, waarbij onderhuids vet met een pomp wordt weggezogen. is momenteel in de Verenigde Staten en Europa de meest gevraagde procedure in dergelijke klinieken. Geschat wordt dat jaarlijks een miljoen mensen deze behandeling zouden willen ondergaan. Amerikanen gaven vorig jaar zo'n vijf miljard gulden uit in hun speurtocht naar het perfecte figuur.

Volgens chirurg Glicksman van het Sheba Medical Centre in Tel Aviv wordt het eerste prototype nu met succes beproefd. "We kunnen selectief de vetcellen vernietigen zonder huid-, spier-, bot- en zenuwweefsel aan te tasten." De proeven met varkens : "De dieren verwerken de vernietiging van vetcellen zonder problemen."

Het grote pluspunt van de nieuwe methode is dat een operatiekamer niet nodig is. "Je loopt naar binnen, je wordt behandeld en en je loopt weer naar buiten. Er is geen herstelperiode nodig", aldus Glicksman. Een dieet is eveneens overbodig, omdat het vet in de bloedbaan wordt opgenomen.

Niet al het vet wordt in één keer opgeruimd. Gedacht wordt aan een halve liter per keer, eenderde van de hoeveelheid die met liposuctie wordt verwijderd. Het duurt dan twee of drie weken voordat het lichaam het afgebroken vetweefsel heeft verwerkt, zodat iemand na een maand een nieuwe behandeling kan ondergaan. (ANP)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 19 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.