De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 14 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  TOP-speelster Petra van Niekerk: "Handhaven in middenmoot is eerste vereiste"
Promovendus uit Sassenheim
terug van weggeweest

Van onze korfbalmedewerker

   
 

SASSENHEIM - Als dit weekeinde de zaalkorfbalcompetitie in de hoofdklasse van start gaat, is korfbalvereniging TOP uit Sassenheim een opvallende naam in het gezelschap van zestien teams dat het hoogste korfbalplatform bevolkt. TOP neemt een markante plaats in, omdat de vereniging na drie hoofdklassejaren in de periode 1988-1990 uit het zicht verdween en zich nu opnieuw na ruim tien jaar met de sterkste zaalteams van Nederland mag meten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Petra van Niekerk: "We hebben maar één doel: volgend seizoen weer in de hoofdklasse spelen."
Een van de spelers die de rentree van TOP meemaakt, is Petra van Niekerk (24). De financieel adviseur in opleiding bij het ministerie van Justitie in Den Haag, wier partner Benjamin in het tweede team van TOP speelt, begon op zesjarige leeftijd te korfballen. "Hier in het dorp werden verschillende sporten beoefend en mijn twee zussen waren weg van volleybal. Op een gegeven moment moest ik gaan kiezen en werd het korfbal. Ik heb alle jeugdteams doorlopen en ben na een goede juniorentijd bij de senioren beland. Toen ik zeventien was, kreeg ik direct een plaatsje in het tweede team en het jaar daarop in het eerste", kijkt Van Niekerk terug.

De betekenis van de afkorting TOP, hetgeen 'Tot Ons Plezier' betekent, geeft goed aan hoe Petra van Niekerk haar sport beleeft. "Ik ben van mening dat je zonder plezier geen topkorfbal kunt spelen. Het is allemaal nog zuiver amateuristisch, je verdient er geen cent mee. Integendeel, het kost geld. In zo'n situatie, waarbij de spelers in onze selectie allemaal een volledige baan hebben en dan nog verschillende keren moeten trainen, is plezier onontbeerlijk. Anders zou ik stoppen, want ik moet er heel wat voor laten."

"Een paar jaar geleden kwam Harold Jellema hier als trainer-coach. Hij zorgde voor een totale omslag. We gingen heel anders over korfbal denken. Jenne Warrink ging daarmee verder en bracht ons vorig seizoen zowel op het veld als in de zaal naar de hoofdklasse. Het was en is soms in mijn ogen nog steeds een beetje onvoorstelbaar."

Volgens de Sassenheimse wordt het een moeilijk seizoen voor de formatie die enkele spelers zonder enige hoofdklasse-ervaring telt. "Er komen allemaal nieuwe dingen op ons af. Ik moet reëel zijn, ik denk helemaal niet aan een zaalfinale in Ahoy'. We hebben maar één doel: volgend seizoen weer in de hoofdklasse spelen en van iedere wedstrijd genieten. Overigens vind ik de doelstelling 'alleen handhaven' te goedkoop. Ik zou de lat toch wat hoger willen leggen en stellen dat een middenmootpositie mogelijk moet zijn."

TOP beschikt over twee spelers met hoofdklasse-ervaring: Steven Baart die een hoofdklasse-uitstapje maakte naar KVS en de van Sporting Trigon afkomstige Tim van der Horst. "We gaan voor heel wat stunts zorgen. Komende zaterdag kunnen we thuis tegen BW Heerenveen de eerste twee punten bijschrijven."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 14 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.