De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Roda JC profiteert
van IJslandse cadeautjes

   
 

KERKRADE - Het was typerend voor de diepe crisis waarin Roda JC momenteel verkeert, dat gisteravond de IJslandse sluitpost Kjartan Sturluson de meest waardevolle speler voor de Limburgse cupfighter was. Bij FC Fylkir is deze grabbelaar keeper van professie, maar in Kerkrade leek hij meer op tournee als clown. Met twee lachwekkende blunders gaf hij de ploeg van Jan van Dijk enigszins licht om in de donkere tunnel het vertrouwen terug te winnen. De 3-0 zege telt, maar de bar slechte speelwijze van Roda JC sust de gemoederen geenszins.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Yannis Anastasiou is een van de twee aanvallers die een doelpunt in de schoot krijgt geworpen.
Na zijn spionagereis in Reykjavik vergeleek Van Dijk de IJslandse opponent hooguit met een hoofdklasser. Desondanks moest de 'Trots van het Zuiden' tot het uiterste gaan tegen deze amateurs, waarvoor veelal loodgieters en elektriciens graag een balletje trappen. Met name dankzij de tegenstander kon Roda JC eindelijk weer eens een resultaat boeken.

Na goed een half uur stompte Sturluson de bal niet weg, maar schampte de bal pardoes in de voeten van Marc Nygaard, die het buitenkansje benutte. Net na rust konden de eilandbewoners zelfs op gelijke hoogte komen. Aanvaller Saever Thor Gislason was Roda-keeper Zeljko Kalac al gepasseerd en wilde voor een lege goal inschieten, totdat hij onfortuinlijk over zijn eigen benen struikelde. En om de komedie compleet te maken, greep keeper Sturluson nog eens naast de bal, waardoor Anastasiou weer eens een doelpuntje kon meepikken. De 3-0, ook van Anastasiou, was de enige treffer die de Limburgers zelf afdwongen.

Een fiks fluitconcert na deze nieuwe wanvertoning toonde de hoon van het publiek. "Hoe we gewonnen hebben, is even niet belangrijk", onderstreepte Regillio Vrede. "We weten dat het totaal niet vloeiend loopt, maar eerst moeten we het vertrouwen terugvinden."

De onmacht binnen het elftal was in een anderhalf uur lang durend treurspel te aanschouwen. Bijna niets lukte, terwijl de spelers elkaar onderling regelmatig van fouten beschuldigden. Bij talloze spelhervattingen werd er op het veld eventjes vergaderd, terwijl ook Van Dijk zijn team voortdurend probeerde bij te sturen.

Werd er na de eerste vier duels in de competitie gewezen op een gebrek aan scherpte, na de misplaatste uitspraken van Van Dijk is ook duidelijk geworden dat het onderlinge vertrouwen miniem is. Onbewust heeft de trainer die factoren zelf in de hand geholpen. Al na drie weken maakte de Groninger aan de spelersgroep zijn ideale basiselftal bekend. Daardoor had het ene gedeelte van de ploeg al (te) vroeg de geruststelling dat ze zouden spelen. Voor de andere spelers werd daarmee de vertrouwensband richting trainer al gebroken, omdat ze zich véél te snel gepasseerd voelden.

Waar juist bij basispilaren als Anastasiou, Berglund, Vrede en Luijpers momenteel de scherpte ontbreekt, moeten de spelers die eerder gepasseerd werden nu ineens wél opdraven in het veld. Senden, Lawal, Zafarin, Ramora, Tchoutang, Rudge en Van der Luer zijn daar voorbeelden van. Van Dijk heeft nu de lastige taak om die jongens het eerder geschonden vertrouwen weer terug te geven.

Roda JC - Fylkir FC (IJsl) 3-0 (1-0). 27. Nygaard 1-0, 65. Anastasiou 2-0, 71 Anastasiou 3-0. Scheidsrechter: Nalbandyan (Arm). Toeschouwers: 5700. Gele kaart: Senden (Roda JC), Gislason, Skulason (Fylkir FC).

Roda JC: Kalac; Senden (75. Sonkaya), Vrede, Van Dijk en Luijpers; Van Dessel, Nygaard en Lawal; Ramora (67. Zafarin), Anastasiou en Soetaers.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.