De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 6 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Actie tegen opvouwen van buggy

door Henk Kruit

   
 

AMSTERDAM - Eventjes de bus pakken om boodschappen te gaan doen in de stad is een haast onmogelijke opgave geworden voor jonge moeders en vaders die reizen met bussen van vervoersmaatschappij Connexxion. Voortaan moet hun kinderwagen of buggy ingeklapt worden voordat ze de bus instappen, waardoor ze handen tekort komen.

Marit de Beir (23) uit Almere, moeder van de 11 weken oude baby Nicky en de tweejarig Jordy, neemt het niet langer.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Het is een gemartel en gedoe als een jonge ouder, zoals Marit de Beir (23) uit Almere, de stadsbus van Connexxion wil nemen. (Foto: Friedlander)
Daarom is ze een landelijke actie gestart om de busmaatschappij op andere gedachten te brengen. Ze heeft inmiddels via haar e-mailadres p.debeir@chello.nl al ruim vierhonderd sympathiebetuigingen ontvangen.

"Het is gekkenwerk'', vertelt Marit. "Even met de bus naar de stad is nauwelijks meer te doen. Want waar moet je je kinderen en spullen laten terwijl je je wagen aan het inklappen bent?'' Volgens Marit zou ze haar baby op straat moeten leggen om aan de voorwaarden van de busmaatschappij te voldoen nu opengeklapte kinderwagens en buggy's in de bus niet meer worden toegelaten.

Marit: ,,De busmaatschappij zegt dat het veiliger is de kinderwagen ingeklapt bij je te houden bij een eventuele noodstop. Ik ben het daar volstrekt niet mee eens. Het is juist onveilig. Drie- of vierwielers zijn nauwelijks met een hand te tillen. Als ik geen zitplaats heb en de chauffeur plotseling een noodstop moet maken, vliegt mijn kindje zo het raam uit. Je kunt je immers nergens aan vasthouden. In de lage bussen waarmee Connexxion rijdt, kun je de kinderwagen makkelijk kwijt. Er zijn speciale gedeeltes waar je met de kinderwagen of buggy kan staan. Je staat niemand in de weg en er kunnen makkelijk vier tot vijf wagens mee.''

Volgens de busmaatschappij lopen met name uitgeklapte kinderwagens of buggy's, al dan niet met een kind erin, het gevaar naar voren te rijden als de bus een noodstop moet maken. ,,Chauffeurs mogen daarom naar eigen oordeel handbagage weigeren. Ook blokkeren meerdere kinderenwagens de toegang tot het gangpad voor andere reizigers. Onze chauffeurs hebben dus het recht uw kinderwagen in opengeklapte staat niet toe te laten tot de bus'', schrijft Connexxion aan de Almeerse.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 6 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.