De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 6 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Politie kan broer Okan niet vinden

door Henny Korver en Eric van Staten

   
 

door Henny Korver en Eric van Staten BERGEN (NH) - De Alkmaarse persofficier van justitie mr. Ruud Steinhaus bevestigde gisteren dat men de 24-jarige Özgür O. opnieuw wil verhoren over de juiste toedracht van de dubbele moord op moeder en kind door zijn oudste broer Okan O. op 8 juni 1997, vijf jaar geleden. Özgur zorgde vorige week voor de ontknoping in de mysterieuze verdwijning van de achttienjarige Marion van Buuren en haar elf maanden oude baby Romy.

Justitie en politie zaten gisteren met een probleem omdat ze Özgür - die ze in eerste instantie niet als medeplichtige, maar als getuige beschouwen - niet meer konden bereiken. Volgens geruchten zou hij zijn gevlucht om aan arrestatie te ontkomen.

Özgür wees vorige week aan de ouders van Marion de plek in het duingebied tussen Bergen en Egmond aan, waar Marion en Romy werden vermoord. Aan hen vertelde hij echter een heel ander verhaal dan daags daarna tegen de politie. Tegen de ouders, Hans en Corrie van Buuren, zei hij gedetailleerd dat hij kennis droeg van het gruwelijke misdrijf, omdat hij de bewuste avond met Okan op de plaats van het misdrijf was geweest waar Romy en Marion waren begraven. Tegen de politie zei hij, lijnrecht tegen deze verklaring in, dat zijn oudste broer hem pas na een maand het graf had gewezen.

Begrafenis

Inmiddels is de familie Van Buuren druk bezig de begrafenis van Marion en Romy voor te bereiden. Vrijdag worden moeder en kind 's middags om drie uur op de begraafplaats in Bergen ter aarde besteld in één kist.

Voorafgaand daaraan is er om 13.00 uur die middag een uitvaartplechtigheid in de Petrus en Paulus-kerk, die voor iedereen toegankelijk is. Er wordt een massale belangstelling verwacht. Corrie en Hans van Buuren werden sinds het nieuws over het afschuwelijke lot van hun dochter en kleindochter de laatste dagen overstelpt met kaarten en bloemstukken van familie, vrienden en kennissen, maar ook van wildvreemden uit het hele land die hun medeleven betuigden.

Ontroerend was vooral de kaart die de familie ontving van Gasterij 't Woud met daarop de woorden: 'Verdriet is ons bekend. We denken aan jullie.' Het macabere toeval wil dat in dit rustieke café-restaurant tussen Bergen en Egmond twee jaar geleden de sympathieke eigenaar Willem Wijker werd vermoord, nadat hij inbrekers had betrapt.

De plek waar Okan zijn vriendin en dochtertje zo weerzinwekkend om het leven bracht, ligt slechts enkele honderden meters verder in een verlaten duinpan. Waarom de toen 24-jarige Okan, die nog geen jaar na het misdrijf aan kanker overleed, voor deze plaats koos, is duidelijk geworden door een getuigenverklaring. Een vriendin van Marion onthulde, dat Okan en zijn vriendin daar al eens eerder in het wild hadden gekampeerd.

De stoffelijke resten van Marion en Romy werden vorige week vrijgegeven. Het gerechtelijk laboratorium heeft niet meer kunnen vaststellen hoe zij zijn gedood. Behalve in Nederland heeft de dramatische affaire ook in Turkije, waar Okan werd geboren, de aandacht getrokken. Het in West-Europa veelgelezen Turkse dagblad Hüriyett pakte fors uit met het afgrijselijke nieuws.

Hans en Corrie van Buuren proberen na vijf jaar door een hel te zijn gegaan de draad van het leven weer een beetje op te pakken nu er eind is gekomen aan de tergende onzekerheid. ,,Van het allergrootste belang daarbij is vooral", zei Hans gisteren, ,,dat de uitvaart een waardige en bijzonder eervolle plechtigheid wordt."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 6 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.