Tijdelijk minder berichten op Voorburginsite

Beste trouwe bezoeker van Voorburginsite, door omstandigheden is de frequentie van het plaatsen van nieuwe berichten, uit het mooie Voorburg, de laatste tijd flink gedaald. Hiervoor onze excuses.

Wij hopen spoedig weer nieuwe en mooie berichten te kunnen delen met u.

Dank u wel voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,
De redactie.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Tijdelijk minder berichten op Voorburginsite

Kerstkaart voor vrouw met bontkraag?

bont Afbeelding20 december – Even flink terug in de tijd, naar circa 1920. Een bevriende Voorburger opent zijn archief op zolder en komt winterse beelden tegen uit de Kersttijd van toen. De vrouw in bont loopt bij het binnen gaan van haar huis een postbode tegemoet die vriendelijk zijn tas opent. Wel of geen kerstkaart voor de dame? Dat vertelt het verhaal niet. Wel dat het een witte kerst was.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Kerstkaart voor vrouw met bontkraag?

Met een volle bladkorf de winter in

IMG_981818 december – Het duurde dit najaar wat langer voordat alle blaadjes van de bomen waren gevallen. Dat is duidelijk zichtbaar geworden aan het Oosteinde waar de bladkorven zich gulzig lieten vullen o.a. door ijver van omwonenden. Met zoveel bomen in de buurt is dat niet verwonderlijk. Hier gaat de herfst met dor blad stilletjes over in de winter. En die doet zijn intrede over enkele dagen.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Met een volle bladkorf de winter in

Laatste 7 dagen voor Kerstmis in Herenstraat

16/17 december – Wat zagen we dit laatste weekeinde voor Kerstmis in de Herenstraat om de sfeer er een beetje in te brengen? Natuurlijk de muzikale kerstmannen die met vrolijke noten het passerend publiek wat opmonterden. Dat was nodig want al dat grijze weer droeg niet bij aan de feestvreugde. Morgen zal het wat lichter worden en minder druilerig. IMG_9789

Een opkikkertje kreeg je bij het zien van de etalage van de speelgoedwinkel Piccolino met dank aan André Priester die met veel gevoel voor winterse taferelen de inrichting voor zijn rekening nam. Dat heeft hij goed gedaan. En als Voorburg Insite in een jury gezeten zou zitten van ‘kroon op het werk’ dan zou de heer Priester zeker in de prijzen gevallen zijn.IMG_9614

Een kroon gaat deze keer ook naar de Rotary serviceclub die de Santarun Voorburg organiseerde. Circa 220 deelnemers tekenden in voor het goede doel waarvoor de Jeugdinstelling Vliet en Burgh gekozen werd. Voordat de run begon werd het spandoek van start en finish opgehangen. Goed werk van Rotary. En dan zagen we in museum Swaensteyn nog een mooie kerststal die het bezichtigen waard is. Loop daar maar eens binnen. IMG_9795

IMG_9791

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Laatste 7 dagen voor Kerstmis in Herenstraat

Gezond ontbijt voor kinderen Voedselbank

15 december – Lionsclub Voorburg heeft een cheque van € 1500 gegeven aan Voedselbank Leidschendam-Voorburg. Matthijs Engelman, president van de Lionsclub, gaf de cheque aan Rob Kuipers, voorzitter van de Voedselbank. Het geld is door de Lionsclub bijeengebracht via de jaarlijkse verkoopactie van Champagne en komt ten goede aan een gezond ontbijt voor kinderen van Voedselbank-klanten. De bank deelt wekelijks circa 250 pakketten uit en bereikt daarmee ook ruim 300 kinderen als een heel belangrijke doelgroep. De Lionsclub en de Voedselbank gaan nadenken over aanvullende acties voor een mogelijk structureel vervolg. Misschien kan dat vorm krijgen via scholen of lokale sportclubs. Lionsclub en Voedselbank denken graag mee bij de vormgeving van dergelijke acties.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Gezond ontbijt voor kinderen Voedselbank

Brugklassers symbool voor rookvrije generatie

14 december – Het Sint-Maartenscollege is de eerste school in Leidschendam-Voorburg met een rookvrije zone rond het schoolterrein. Brugklasleerlingen Trystan Francis en Donna van Dam – hier op de foto – plaatsten 0.a. samen met initiatiefnemer rector Ajolt Elsakkers de speciale stoeptegels die zouden moeten aanmoedigen om in de buurt van de school niet te roken. Medewerkers van de school gaan in de pauzes handhaven. Rookvrije zone Sint Maartencollege

‘Helaas zien we dat leerlingen in de pauzes nu net buiten het schoolterrein staan te roken of vapen’, zegt de rector. ‘De meeste rokers zijn ooit begonnen op het schoolplein. Ik ben blij dat de gemeente een plan ontwikkelt waar alle scholen in onze gemeente aan mee kunnen doen. Deze stoeptegels zijn een mooi symbolisch begin. Ik vind het gaaf dat twee van onze brugklasleerlingen als symbool voor de rookvrije generatie de eerste tegel hebben gelegd’.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Brugklassers symbool voor rookvrije generatie

‘Wakkere’ Kerkbrug na herstel metaalmoeheid

IMG_915012 december – Als het goed is gaat de Kerkbrug morgenmiddag (13 december) weer open voor auto’s. Sinds 20 november was de brug alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk na een renovatie die al meer dan een maand duurde met alle verkeershinder van dien. Bij een laatste inspectie door de Provincie bleek het wegdek van de brug echter kleine scheurtjes te hebben door een vorm van metaalmoeheid.

Dat was dus opnieuw reden voor een reparatie. De scheurtjes zaten bij het scharniermechanisme waar het wegdek op steunt bij het naar boven en/of beneden gaan. De reparatie vond plaats bij een bedrijf in Alphen a/d Rijn. Tijdelijk werd een noodwegdek geplaatst voor licht verkeer. Hopelijk behoren de technische problemen voorlopig weer tot het verleden en kunnen auto’s weer veilig van de weer ‘wakkere’ brug gebruik maken.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor ‘Wakkere’ Kerkbrug na herstel metaalmoeheid

Kerstster fonkelt op wiek van de molen

De Vlieger foto Rob Zonderop12 december – Hoe landschappelijk kan Voorburg wel niet zijn? Molen De Vlieger mag er zonder meer een voorbeeld van zijn. In deze feestmaand hebben de molenaar en vrijwilligers er nog een schepje bovenop gedaan door in de wiek de sfeervolle kerstster in op te hangen. Goed gedaan! Rob Zonderop maakte deze mooie foto van de molen die overigens ’s winters voor bezoekers gesloten is. Maar wel is een fraaie kerststal te bekijken door het raam van de molen. Dat is vanaf morgenmiddag (13 december). In april volgend jaar gaat de molen weer open voor rondleidingen.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Kerstster fonkelt op wiek van de molen

Met Charles Dickensband gingen de lichtjes aan

IMG_334411 december – Even terug naar vrijdagavond toen de duizenden lichtjes in de kerstboom bij de Oude Kerk aangingen. Het was wederom een sfeervol gebeuren met dank aan o.a. de Charles Dickensband van Muziekvereniging Forum Hadriani inclusief het Dameskoor. Iedereen ging op de foto van Ap de Heus. De jaarlijkse ontsteking van de kerstboom werd een gezamenlijke inspanning waardoor veel mensen de feestmaand konden inluiden. Ook het voltallige college van B&W gaf hierbij acte de présence.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Met Charles Dickensband gingen de lichtjes aan

Even geen updates

8 december – Bericht aan de lezers. Tot dinsdag 12 december komen er geen updates op deze site.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Even geen updates

Brasserie MeatPoint verrijking oude centrum

IMG_95988 december – Na een verbouwing van drie maanden heeft het historische centrum er een nieuw horecabedrijf bij. Het is brasserie en bar Meatpoint aan de Herenstraat 146, vlakbij het viaduct van de Utrechtsebaan. Eigenaar van het pand is Rob Evers die de exploitatie in handen legde van de ervaren horeca-ondernemer Bert van Dam. We zien in Meatpoint een verrijking van de mogelijkheden om gezellig uit te gaan in de Herenstraat en omgeving. En dat nog eens tegen heel aangename prijzen.

IMG_9588Het interieur is vriendelijk gekleurd met aan de muur o.a. thema’s en beelden van verschillende landen. Er is zelfs een echte Cubahoek gemaakt met illustraties van revolutionair Che Guevara en een klassieke auto in Havana.IMG_9593

Wat ziet Van Dam als het meest onderscheidende van Meatpoint? ‘Oude prijzen voor drankjes en wat er aan het vele lekkers uit de keuken komt’, zegt hij. ‘Het is een mooie zaak, die al om 10.00 uur open gaat. We serveren een prima lunch, diner en alles wat daar tussen ligt’. Bert heft het glas met een ‘Cuba Libre’ op het succes. Gefeliciteerd dames en heren van Meatpoint.

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Brasserie MeatPoint verrijking oude centrum

Frans en Frits maken kerstboom klaar

IMG_96117 december – Voordat morgenmiddag (vrijdag dus) de lichtjes in de kerstboom bij de Oude Kerk ontstoken worden, moeten ze wel eerst in die boom aangebracht worden. En kundig graag. Dat gebeurde vandaag door de Voorburgse ‘mister kerstboom’ sinds jaren, Frans van Veen en degene die deze taak van hem gaat overnemen, Frits Koppe. Zij droegen de snoeren die als slingers door de boom gingen. Naast deze lichtjes komen er nog circa 1000 glimmende ballen in de boom. Ook een dankbaar karwei voor Frans en Frits. En uit welk land komt de boom dit jaar? Uit Denemarken!

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Frans en Frits maken kerstboom klaar

Gratis kerstboomconcert na ontsteken lichtjes

7 december – Morgenmiddag (vrijdag 8 december) vindt om 18.00 uur in de Oude Kerk het jaarlijkse Kerstboomconcert plaats. Deze keer met bekende, klassieke kerstliederen én eindigend met een minder klassieke twist op kerstmuziek. Uitvoerenden zijn de sopraan Blanka Mester en tenor Gábor Bálint (beiden uit Hongarije) en pianist Davide Rasetti (Italië). Het concert vorm het slot van de activiteiten rond het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor de Oude Kerk. Dat programma begint om 16.30 uur met onder andere een tweetal koren, het ontsteken van de lichtjes, het schenken van warme chocolademelk en glühwein en om 17.30 uur het bespelen van het carillon. Het Kerstboomconcert wordt georganiseerd door het Huygens Festival. Veel complimenten voor de organisatie!

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor Gratis kerstboomconcert na ontsteken lichtjes