De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 1 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Feyenoord koestert UEFACup

Van onze speciale verslaggever

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 27kb)
.
ROTTERDAM - Hoewel het nieuwe seizoen alweer voor de deur staat, kan Feyenoord nog steeds geen afscheid nemen van de fenomenale prestatie op de avond van de 8e mei, toen het via Borussia Dortmund de UEFA Cup won. De huldiging schoot er door de dood van Pim Fortuyn bij in, maar gisteren tijdens de Open Dag werden de festiviteiten dunnetjes overgedaan. Naar schatting 60.000 fans van de volksclub bij uitstek togen al in de vroege uurtjes naar De Kuip om de winnaars van de UEFA Cup van dichtbij te aanschouwen en aansluitend met hun helden op de foto te gaan.

Een ware orkaan barstte er los bij de bekende helikopterscène. Feyenoord maakt er al jaren een gewoonte van om nieuwe spelers per heli in de middencirkel af te leveren. Was het vorig jaar Pierre van Hooijdonk die op deze ludieke wijze aan Het Legioen werd voorgesteld, ditmaal betrof het Anthony Lurling van Heerenveen en reservedoelman Patrick Lodewijks van PSV. Lurling had alle verhalen over die bewuste dropping lachend aangehoord, maar toen hij eenmaal boven De Kuip hing, kon hij zijn ogen nauwelijks geloven. "Wat een ontvangst was dit, zeg! Ik kreeg er koude rillingen van", aldus de aanvaller die de naar AC Milan vertrokken Jon-Dahl Tomasson moet doen vergeten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x429, 21kb)
De vroegere Europacup-winnaars Wim van Hanegem en Ove Kindvall worden getrakteerd op een opvationeel applaus.
Als extra attractie liet Feyenoord tenslotte Paul Bosvelt met de gewonnen UEFA Cup uitstappen. En weer gingen de handjes op elkaar ten teken dat de Rotterdamse fans maar geen genoeg krijgen van deze uitzonderlijk knappe prestatie. Dat werd nog eens duidelijk met de opkomst van Pierre van Hooijdonk, de man van alle belangrijke doelpunten. 'Big Pete' werd als dank door de supporters en unaniem tot speler van het jaar uitgeroepen.

Het cupsucces smaakt naar meer. De Feyenoorders mogen nog even in de zevende hemel verkeren. Even, want zondag volgt de eerste testcase voor de competitie 2002-2003 met als tegenstander Tottenham Hotspur. Net als tijdens de Open Dag zal De Kuip dan opnieuw bomvol zitten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 1 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.