De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 29 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Opnieuw tropisch

Verkoeling ook vandaag aan zee en meren

   
 

door Fred Pruim HOEK VAN HOLLAND - Het blijft tropisch, de komende paar dagen. Net zoals gisteren gaat ook vandaag de temperatuur richting de dertig graden. Het eerste tropische weekeinde van deze zomer werd massaal gebruikt om af te reizen naar strand en meer. Met kilometers file als gevolg.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Ook de 5 maanden oude Engelse Buldog Tjibbe zoekt verkoeling.
Tegen het middaguur was er op vrijwel alle provinciale en lokale wegen naar het strand geen doorkomen meer aan. Op de radio raadden ANWB en politie zelfs af om nog met de auto te komen, omdat alle beschikbare parkeerplaatsen vol waren. Snikhete treinen vormden het alternatief voor onverbiddelijke zonaanbidders.

Op de A58 richting de Zeeuwse kust werd over bijna 60 kilometer stapvoets gereden. Ook de wegen naar Bergen aan Zee, Hoek van Holland, Scheveningen en Zandvoort stonden overvol met ronkend blik. Overal stonden files, niet zelden met een lengte van tien kilometer of meer.

Het jaarlijkse dansfestival op het strand van Bloemendaal zorgde ook dit jaar weer voor een enorme toeloop van muziekliefhebbers. Het publiek werd opgeroepen om toch vooral met het openbaar vervoer te komen.

Zo reden er gratis pendeldiensten tussen het station van Zandvoort en het festivalterrein. Nadat de extreme drukte vorig jaar leidde tot problemen, was er dit jaar een compleet verkeersplan opgesteld.

Andere landgenoten probeerden verkoeling te zoeken aan plassen, meren en rivieren. Op de kleine strandjes langs bijvoorbeeld de Lek was het dringen geblazen, in de hoop nog enkele vierkante centimeters te kunnen bemachtigen. Wie geen zin had om bumper-aan-bumper te gaan of hutjemutje te zitten, probeerde er het beste van te maken op de fiets, een terrasje, het balkon of in de achtertuin, waar opblaaszwembaden meer regel dan uitzondering vormden.

De grote steden, waar ondanks de hitte in verband met koopzondag toch nog veel winkels waren geopend, boden een verlaten indruk. Slechts enkele kooplustigen waagden zich in de binnensteden, op jacht naar luchtige kleding en koopjes, zich onderwijl te goed doend aan koude drankjes en ijs.

Een dag eerder leek Rotterdam voor enkele uren wel de hoofdstad van Brazilië in plaats van de nuchtere werkstad. De achttiende editie van het Zomercarnaval trok dit keer een recordaantal bezoekers, bijna 900.000. Zij vergaapten zich aan een ruim twee kilometer lange bonte optocht, die onder begeleiding van opzwepende salsamuziek swingend door de stad trok.

Niet minder dan 28 praalwagens, 35 muziekwagens, zeven looporkesten en een groot aantal 'losse' carnavalsvierders maakten deel uit van de kleurige stoet. Maar liefst 24 exotische 'carnavalskoninginnen' en een groot aantal al dan niet luchtig geklede dames (en heren) zorgden ervoor, dat het massaal toegestroomde publiek ogen tekort kwam.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 29 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.