De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 4 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Harry Mens aast
op ministerspost

   
 

AMSTERDAM - Televisie-makelaar Harry Mens heeft zich gisteren onverwacht aangemeld voor een ministerschap bij de Lijst Pim Fortuyn. De zakenman aast op het ministerie van Economische Zaken of Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Harry Mens. (Foto: ANP)
"Ik heb er de laatste dagen goed over nagedacht, maar ik wil heel graag minister worden. Mijn verhouding met Mat Herben is uitstekend. Ik heb er eigenlijk wel zin an," zegt Mens.

Hij informeerde de LPF via een vertrouwenspersoon over zijn ambities.

Mens beschouwt zijn 'sollicitatie' als een belangrijke stap in zijn leven. "Ik heb een lijntje met Pim en de laatste weken ben ik steeds enthousiaster geworden over de LPF. Ik heb nu belangstelling getoond voor een ministerspost en ik wacht af of ze me vragen. Maar als het zover is, dan zeg ik geen nee."

De makelaar, in wiens televisieprogramma Business Class Pim Fortuyn om de week te gast was, is bereid om afstand te doen van al zijn zakelijke belangen. "Ik wil alles verkopen," zegt Mens vastberaden. Volgens hem kan er geen belangenverstrengeling ontstaan, ook niet als hij Volkshuisvesting zou gaan doen. "Ik doe alleen in bedrijfsonroerend goed en helemaal niets in woningen," aldus Mens. "En volkshuisvesting is mijn vak!"

Op de avond van de moord op Fortuyn stelde Mens dat de LPF beter kon worden opgedoekt. De makelaar was teleurgesteld in het LPF-bestuur dat een aantal Kamerkandidaten, die hij naar voren had geschoven, rigoureus had afgewezen. De makelaar dook afgelopen maandag plotsklaps op in Hotel des Indes tijdens de LPF-crisis. Daar zette hij bestuurslid Dost onder grote druk om te vertrekken. Verder maakte hij na afloop voor de televisiecamera's bekend dat hij beschikbaar is voor een bestuursfunctie. Het is niet de eerste keer dat Mens politieke ambities toont. Een dikke tien jaar geleden kondigde hij aan dat hij premier van Nederland wilde worden. Bij de VVD liep Mens toen een blauwtje.

"Ik begreep dat mijn telefoontje goed is gevallen bij Mat," zegt Mens hoopvol, voor wie het wachten op een verlossend bericht van de LPF-top nu gaat beginnen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 4 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.