De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Herben wil bemiddelaar
   
 

AMSTERDAM - LPF-leider Mat Herben wil een onafhankelijke deskundige inschakelen om te bemiddelen tussen het oude en het nieuwe bestuur van zijn partij. Herben denkt daarbij aan mede-oprichter Albert de Booij van de LPF, vriend van de vermoorde Pim Fortuyn. "Maar het kan ook een advocaat of notaris zijn'', aldus Herben.

Dat liet Herben gisteravond aan De Telegraaf weten vanuit zijn woning in Linschoten. Herben wijt de bestuurscrisis aan het feit dat het nieuwe bestuur onder leiding van Sleeswijk Visser inzage in de boeken van de LPF wil hebben.

"Het nieuwe bestuur wil terecht geen financiële lijken in de kast aantreffen. Langendam heeft inzage geweigerd en dat is natuurlijk onbestaanbaar. Dat roept vragen op", aldus Herben. Zijn fractiegenoot Janssen van Raay vermoedt zelfs fraude.

Herben had de onderhandelingen met Balkenende (CDA) en Zalm (VVD) over een regeerakkoord gisteravond al snel verlaten en was naar zijn woning gereden om bij te komen van de hectiek die ontstond als gevolg van de bestuurscrisis.

Herben heeft aan informateur Donner schriftelijk de kritiekpunten overhandigd die zijn fractie heeft op de concept-tekst van het regeerakkoord. "Ik had verder geen behoefte om te onderhandelen. Laat Donner eerst maar eens onze aanvullingen en correcties in zijn tekst opnemen en elders in de tekst flink schrappen om het wollige taalgebruik er uit te halen.''

"Net nu we op het punt stonden de ideeën van Pim Fortuyn te verzilveren in een regeerakkoord, krijgen we van het oude bestuur en een handjevol leden een dolkstoot in de rug'', aldus de zwaar teleurgestelde Herben. "Gelukkig vormen we als fractie één front. De fractie heeft mij helemaal vrijgesteld voor de informatie. Na het weekeinde wil Herben de besprekingen met CDA en VVD afronden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.