De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 21 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Brazilië en Engeland
slijpen de messen

   
 

SHIZUOKA - Volgens Rivaldo had het de finale moeten zijn. En dus zal het WK vanaf vandaag alleen maar minder interessant worden, beweert hij. Engeland en Brazilië ontmoeten elkaar namelijk al in de kwartfinale. Beide landen zijn al enkele dagen bezig met een verbale voorwedstrijd en proberen zo veel mogelijk argumenten te bedenken waarom de 'Lions' of juist de 'Kanaries' de halve finale zullen gaan halen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (400x233, 28kb)

Roberto Carlos wordt in Japan een beetje moe van de heiligverklaring van David Beckham. Toen de Engelse aanvoerder na Brazilië-België liet weten niet erg onder de indruk te zijn van de viervoudig wereldkampioen, kon de onstuimige linksback het niet nalaten te reageren. "Ik heb met Real Madrid al vaker tegen Beckham gespeeld. Hij is degene die zich zorgen zou moeten maken. Geef mij de vrijheid om te spelen en we zullen wel zien wat er dan gebeurt."

Doelman Marcos, uitblinker tegen de Belgen, deed er nog een schepje bovenop. "De rechtsback van mijn club, Palmeiras, heeft een betere trap dan Beckham. Maar Beckham speelt in Europa en daar wordt dat meer gewaardeerd." Hij is van mening dat Engeland na de overwinningen op Argentinië en Denemarken zwaar wordt overschat. "Wij trainen elke dag met het reserveteam en dat is beter dan het eerste elftal van Engeland."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (200x198, 16kb)

Door de Britse media, die al een pagina kunnen vullen over het hoedje van de koningin, wordt geprobeerd die stoere taal te overlappen met statistieken en goede voornemens. Zo werd uitgerekend dat het elftal met Rio Ferdinand en Sol Campbell als centraal verdedigingsduo nog nooit heeft verloren. Verder is de achterhoede op dit WK aanzienlijk sterker (1 tegentreffer) dan die van Brazilië. Zelfs de weersverwachting (regen) en het thuisvoordeel worden belangrijk gemaakt. Engeland speelt in het traditionele witte shirt, met blauwe broek en witte kousen. Brazilië speelt in het blauw.

Engeland heeft in Japan ook de steun van het grootste supporterslegioen. Daar staat echter tegenover dat speelplaats Shizuoka met zeventigduizend immigranten de Braziliaanse hoofdstad van Japan is. De (bij)gelovige Zuid-Amerikanen beroepen zich bovendien op het omen dat Brazilië telkens wereldkampioen werd wanneer het Engeland had verslagen (drie keer) en dat er in 1970 ook een aanvaller was die in elk duel scoorde (Jairzinho). Nu zijn dat er twee: Ronaldo en Rivaldo.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari gebruikte zijn voorbeschouwing om de felle kritiek op het povere spel te pareren. "Als ik iedereen moet geloven, heb ik wel honderd mogelijkheden. Als we veel doelpunten maken en daardoor achterin wat gaten laten vallen, wordt de aandacht op de verdediging gericht. Als we die verdediging versterken, zijn we laf", aldus 'Big Phil, die er fijntjes op wees dat diverse landen met een goede achterhoede reeds zijn uitgeschakeld. Zijn motto: "Als we vuil moeten spelen, spelen we vuil. Als we mooi moeten spelen, spelen we mooi."

Ronaldo, die aast op de topscorerstitel, denkt dat de Brazilianen vandaag veel beter uit de verf zullen komen dan tegen België. "Engeland laat de tegenstander altijd voetballen; dat is een voordeel voor ons."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 21 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.