De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sjeng Schalken recht de rug

Van onze speciale verslaggever

   
 

ROSMALEN - Sjeng Schalken heeft bij de Ordina Open in Rosmalen het vege lijf op karakter gered. Tegen Jérôme Golmard verdraaide hij in de eerste set, bij de stand 3-3, zijn rug en even leek het erop, dat de Limburger, als zesde gerangschikt, de wedstrijd moest opgeven.

Maar na een intensieve behandeling door de fysiotherapeut krabbelde Schalken overeind om de Fransman voor de vierde keer in even zovele confrontaties te vloeren: 6-4, 6-4. Hij mag zich opmaken voor het Benelux-duel in de tweede ronde tegen de Belg Christophe Rochus.

"Ik dacht dat het was afgelopen", aldus Schalken. "Ik voelde een wervel in de rug verschuiven, maar omdat ik toch al rechtop tennis, ben ik met de moed der wanhoop verder gegaan. En heb ik zowaar die partij nog gewonnen. Manueel therapeut Jan Naaktgeboren gaat zo snel mogelijk alles rechtzetten en dan hoop ik morgen (vandaag) te kunnen aantreden."

Gunstige loting

De Nederlandse tennissers hebben redelijk gunstig geloot voor de eerste ronde van Wimbledon. Sjeng Schalken, nummer achttien op de plaatsingslijst, treft de Deen Kristian Pless, Richard Krajicek ontmoet de Argentijn Franco Squillari. Reamon Sluiter speelt zijn eerste partij op het gras van de All England Club tegen de Spanjaard Tommy Robredo.

Er kunnen zich nog twee Nederlanders plaatsen voor het hoofdtoernooi, dat maandag 24 juni begint. Rogier Wassen en Melvin op der Heijde zitten allebei nog in het kwalificatietoernooi.

Bij de vrouwen zijn Miriam Oremans en Seda Noorlander rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi. Oremans moet het in de eerste ronde opnemen tegen een qualifier, Noorlander gaat de strijd aan met de Tsjechische Daja Bedanova.

Peter Wessels wil volgende maand bij het challenger-toernooi in Scheveningen zijn rentree op de tennisbaan maken. De Elburger is herstellende van een liesbreuk en heeft onlangs de training hervat. Wessels heeft bij de organisatie van Scheveningen een wildcard aangevraagd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.