De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  NAC hoopt op
Japan en De Baronie

   
 

AMSTERDAM - NAC is verwoed op zoek naar oplossingen voor de acute financiële nood. Een delegatie van de Bredase eredivisionist, bestaande uit de directeuren Roelant Oltmans en Max van der Pas, is momenteel in Japan om een hoofdsponsor te strikken. De vrijwel afgeronde onderhandelingen zouden NAC een bijzonder genereuze geldschieter bezorgen, waarbij als 'tegenprestatie' de Japanner Chikara Fujimoto in het geel-zwart komt te spelen. Gesproken wordt zelfs van een sponsorbedrag van 2,3 miljoen euro.

Hiermee zijn de problemen voor NAC echter nog allerminst uit de wereld. De compleet stilgevallen transfermarkt is er echter voor verantwoordelijk dat NAC grote problemen heeft om een nieuwe licentie te verkrijgen.

Naar verluidt is de schuldenlast opgelopen naar 8,2 miljoen euro. Als uitweg ziet NAC een fusie met zondaghoofdklasser De Baronie. Door een samengaan met de topamateurclub komt het terrein van De Baronie vrij om te verkopen aan projectontwikkelaars. De besturen van beide clubs zijn het al eens over de fusie.

Daarnaast ligt er een plan van de bekende Bredase zakenman Aad Ouborg. Zeven bedrijven zouden al hebben toegezegd vier jaar lang 112.500 euro te betalen, waarvan 75 procent naar NAC gaat en 25 procent naar een evenementenfonds.

NEC heeft de overeenkomst met verdediger Mike Zonneveld (21) met één jaar verlengd. Het contract met Zonneveld liep door tot einde seizoen 2002-2003, maar de Nijmegenaren hebben de overeenkomst opengebroken waardoor de speler tot einde medio 2004 aan NEC verbonden blijft.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.