De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Tiger Woods in voetspoor van Jack Nicklaus
   
 

AMSTERDAM - De Amerikaanse golfer Tiger Woods heeft het US Open gewonnen. Op de Bethpage golfcourse in Farmingdale (New York), waar het toernooi zich de afgelopen vier dagen afspeelde, ging hij in 267 slagen (3 onder par) rond.

Woods is de eerste golfer sinds 1972 die er in slaagde de beide eerste majors van het seizoen (The Masters en US Open) op zijn naam te schrijven. Dertig jaar geleden deed Woods' landgenoot Jack Nicklaus hetzelfde. Daarvoor wisten Craig Wood (1941), Ben Hogan (1951 en 1953) en Arnold Palmer (1960) de beide eerste majors in hetzelfde seizoen te winnen.

De overwinning betekende de achtste majorzege voor Woods en de zevende in de laatste elf. Nicklaus, het idool uit zijn kindertijd, is recordhouder met 18 majoroverwinningen. "Ik ben pas 26", lachte Woods na zijn overwinning. "Er komen nog vele jaren." De Amerikaan noemde de triomf het resultaat van strenge zelfdiscipline. "Ik kan de kracht opbrengen vele uren te trainen. Ook als mijn hoofd of lichaam er niet naar staan."

Woods opende de laatste achttien holes nerveus. Hij begon met bogeys op de eerste twee holes en viel terug naar drie onder par. Phil Mickelson, die zijn 32e verjaardag vierde, kwam in de buurt maar een bedreiging vormde hij nooit. Mickelson, die aan zijn 40e Major bezig was, werd tweede in 280 slagen. Daarmee bleef Woods, die 1 miljoen dollar verdiende, de enige speler die in Farmingdale onder par bleef.

De Amerikaan gaat dit jaar op jacht naar de grand slam: het winnen van alle vier majors in één seizoen. Het British Open is de derde, van 18 t/m 21 juli in Muirhead in Schotland. De vierde is weer in de Verenigde Staten, het PGA Championship van 15 t/m 18 augustus in Minneapolis.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.