De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Automobilisten gaan
Duitse doodrijder op
snelweg A4 te lijf

Van onze correspondent

   
 

HAARLEMMERMEER - Tussen de vijf en tien volledig door het lint zijnde automobilisten hebben zaterdagmorgen op de A4 geprobeerd een overspannen Duitse automobilist uit Emmerich te lynchen. De man had kort ervoor ter hoogte van Burgerveen een 19-jarige vrouw uit Rotterdam doodgereden.

De dolle Duitser torpedeerde met zijn Volvo de Seat van de vrouw, toen hij met een snelheid van tussen de 180 en 200 kilometer vanaf de vluchtstrook wilde invoegen. De auto van de Rotterdamse met daarin ook haar 23-jarige, eveneens uit de Maasstad afkomstige vriendin, sloeg na de kamikaze-actie over de kop. Bij aankomst in het Leids Universitair Medisch Centrum bleek het slachtoffer hersendood.

De zigzaggende Duitser had door zijn gestoorde rijgedrag drie kilometer eerder, ter hoogte van Abbekerk, al twee andere auto's aangereden. Ter plaatse zijn twee rijstroken. Terwijl een auto daar een andere auto inhaalde, schoot de dolgedraaide Duitser tussen beide auto's door. De ruimte daarvoor was zo krap, dat hij van beide auto's een spiegel afreed. De inzittenden van beide auto's bleven ongedeerd. Een van de automobilisten waarschuwde onmiddellijk via haar gsm de politie. De inzittenden moesten machteloos toezien hoe de Duitser in de verte het dodelijke ongeluk veroorzaakte.

Bij de tweede aanrijding schepte de Duitse automobilist behalve de Seat ook een Mercedesbusje, waarin vier passagiers uit Zaandam zaten. Een inzittende van het busje moest met nekklachten naar het Slotervaartziekenhuis. De 23-jarige vriendin van het overleden slachtoffer liep een schouderblessure op en mocht in de loop van zaterdag vanuit het AMC weer naar huis.

Overspannen

De Duitser raakte na de botsing in een 'spin' en kwam ruim 150 meter verderop tegen de middenvangrail tot stilstand. De man bleek niet gewond. Gewaarschuwde agenten moesten de man ontzetten omdat woedende automobilisten de man te lijf gingen. Volgens de politie in Haarlemmermeer heeft de Duitser niet gedronken. Het is onduidelijk of er drugs in het spel zijn, omdat de Duitser weigert een bloed- en urineproef te doen.

De Duitser, die na zijn aanhouding een overspannen indruk maakte, zit voorlopig tot en met dinsdag vast op het politiebureau in Hoofddorp en bagatelliseert volgens een woordvoerder de ernst van zijn krankzinnige rijgedrag. "Het viel volgens de man allemaal wel mee", aldus politiewoordvoerder F. Kluit.

Naast dood door schuld wordt de Duitser een zwaarder wetsartikel ten laste gelegd waarbij hij gevaar voor anderen heeft laten ontstaan. Hierdoor kan de gevangenisstraf oplopen tot negen jaar.

Vandaag zal op de A4 een reconstructie van het verkeersdrama worden gehouden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.