De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van de Leur prolongeert titel

door Mascha de Jong

   
 

HEERENVEEN - Verona van de Leur heeft met speels gemak haar Nederlandse titel op de meerkamp geprolongeerd. De turnster van de Zoetermeerse club Pro Patria voelde na sprong, brug en balk de hete adem van brugspecialiste Renske Endel nog in haar nek, maar liet tijdens de vloeroefening geen twijfel meer bestaan over haar aanspraak op de titel. De 16-jarige Waddinxveense won met bijna zeventiende verschil de meerkamp: 37,150 om 36,463 punten voor Endel. Gabriella Wammes werd derde met het puntentotaal 35,600.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Verona van de Leur. (Foto: ANP)
In de bloedhete, chaotische sporthal De Telle in Heerenveen bleken de turnsters en begeleiders zich veel sneller te hebben ontwikkeld dan hun omgeving. Konden in de voorgaande weken de NK's ritmische gymnastiek, trampolinespringen, en mannenturnen nog moeiteloos worden afgewerkt in sporthalletjes als De Telle - waarschijnlijk vandaag weer gewoon gebruikt door naburige basisscholen voor gymlessen - voor de sectie vrouwenturnen was De Telle absoluut ongeschikt. De hal puilde uit op zowel de tribunes als op de vloer, waar nog nooit zoveel fotografen, camera- en televisiemensen hun werk stonden te doen.

Bondscoach Frank Louter en clubtrainer bij de vereniging van Van de Leur: "In een jaar kan er veel veranderen. Na de klinkende resultaten op de WK en EK heeft zich een heus circus gemeld rondom het vrouwenturnen. Het is hartstikke welkom, zo verkoop je immers de sport." Zelfs als je voor apegapen ligt. "Ik geef toe, na het EK en WK was het enorm moeilijk ons nu voor dit nationaal kampioenschap op te laden. Het doet opeens 'gewoontjes' aan."

Alle turnsters knikten beamend. NK, pfff, gesneden koek. Het was opvallend te zien, welke routine zich over de jonge internationals meester heeft gemaakt in minder dan twaalf maanden tijd. De enorm rommelige entourage deerden hen geenszins, ook niet een dag later, tijdens de toestelfinales. Balk, sprong en vloer vielen wederom ten prooi aan Verona van de Leur. De enige verrassing liet Laura van Leeuwen optekenen. De clubgenote van Van de Leur pakte verrassend de titel op het onderdeel brug voor specialiste en zilveren WK-medaillewinnares Renske Endel.

Gelukkig voor de equipe van Louter staat eind dit jaar een WK individueel gepland. Louter: "Wie ons een jaar geleden had verteld dat we een dergelijk toernooi nodig zouden hebben om ons op te laden, had ik vierkant uitgelachen. Het is nu toch echt de realiteit."

Heerenveen. NK vrouwen. Meerkamp (sprong, brug, balk, vloer, totaal): 1. Van de Leur (Pro Patria) 37,150, 2. Endel (Hazenkamp) 9,113 36,463, 3. Wammes (Pro Patria) 35,600, 4. Nuijten (Hazenkamp) 34,113, 5. Van Leeuwen (Pro Patria) 33,888, 6. Willems (Hazenkamp) 33,088.

Toestelfinales. Sprong: 1. Van de Leur (Pro Patria) 9,425, 2. Wammes (Pro Patria) 9,306, 3. Endel (Hazenkamp) 9,175. Brug: 1. Van Leeuwen 9,525, 2. Van de Leur 9,513, 3. Endel 9,400. Balk: 1. Van de Leur 8,825, 2. Wammes 8,812, 3. Nuijten 8,662. Vloer: 1. Van de Leur 9,400, 2. Nuijten 8,975, 3. Endel 8,850.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.