De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Schalken en Sluiter sneuvelen tegen wereldtoppers

Van onze Telesportredactie

   
 

LONDEN - Ze baalden beiden van hun nederlaag, maar verlieten met opgeheven hoofd de Queen's Club in Londen. Sjeng Schalken en Raemon Sluiter konden zich erbij neerleggen dat de twee toppers Lleyton Hewitt en Tim Henman een maatje te groot waren. Maar in een tijd van algehele malaise in het vaderlandse tennis zorgden zij eindelijk eens voor positief nieuws.

Met het bereiken van de halve finales gaven Schalken en Sluiter zichzelf in elk geval een enorme opsteker. Ze haalden beiden voor het eerst dit jaar de laatste vier. Voor Sluiter was het bijna twee jaar geleden dat hij op het hoogste niveau een dergelijke prestatie wist neer te zetten. "Ik heb gelukkig kunnen laten zien dat ik wel degelijk een wedstrijd op de ATP-tour kan winnen", stelde Sluiter tevreden vast. "Dit geeft veel vertrouwen voor Rosmalen en Wimbledon. Ik heb tenslotte wel wat punten te verdedigen."

Voor Schalken was zijn optreden in Londen de bevestiging dat hij na een moeizame periode op de weg terug is. De eerste maanden van dit jaar bleven de resultaten achterwege. Ook na de breuk met coach Alex Reijnders ging het niet veel beter. "Sinds Hamburg (half mei, red.) gaat het de goede kant weer op. Ik krijg het gevoel eindelijk weer te pakken."

Het prestigieuze toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Hewitt. De nummer één van de wereld was in drie sets te sterk voor thuisspeler Henman en won daarmee voor de derde keer op rij Queen's. "Vanuit Adelaide is het een lange reis naar Londen, maar het voelt bijna als thuis", sprak de 'Aussie'. "Dit is niet alleen een mooie titel, maar ook een geweldige voorbereiding op Wimbledon."

Ondanks hun nederlagen in de halve finales gold dat ook voor Sluiter en Schalken. Toch baalde vooral Sluiter van zijn nederlaag. De Rotterdammer liet tegen specialist Henman nogal wat kansen liggen. Nadat hij de eerste set in een tiebreak had beslist (7-5), hielden de twee tennissers elkaar in de tweede doorgang lang in evenwicht. Bij 4-4 profiteerde de Brit van een mindere servicebeurt van Sluiter. Na een regenpauze kwam de nationale knuffelbeer er niet meer aan te pas.

Schalken was opnieuw niet opgewassen tegen Hewitt. De twee troffen elkaar ook al in de derde ronde van Roland Garros. Toen was Hewitt eveneens te sterk. In de eerste set ging de wedstrijd gelijk op. In de tiebreak was de Australiër net iets beter. In het tweede bedrijf forceerde Hewitt op 2-1 een break en besliste het duel met 6-3. "Het liep eigenlijk allemaal precies hetzelfde als in Parijs. In de eerste set kon ik lang bijblijven, maar het is toch moeilijk om tegen hem te spelen. Hij blijft maar slaan vanaf de baseline. Je komt niet door die muur heen."

Schalken kon ook niet voluit gaan op de baan. Bij de omschakeling van het gravel naar gras heeft hij weer last van blaren onder zijn voeten. Dit euvel speelde hem vorig jaar ook al parten. Hij heeft de blaren inmiddels laten weghalen, maar moest tegen Hewitt wel een paar pijnstillers slikken. "De pijn bleef. Het is niet echt ideaal, maar ik hoop dat het straks in Rosmalen wat beter gaat."

Londen, Queen's. Mannen, 848.000 euro. Halve finales: Hewitt (Aus/1) - Schalken (Ned/5) 7-6 6-3, Henman (GBr/2) - Sluiter (Ned) 6-7 6-4 6-2. Finale: Hewitt - Henman 4-6 6-1 6-4.

Halle. Mannen, 880.000 euro: Halve finales: Kafelnikov (Rus/1) - Carlsen (Den) 4-6 6-3 6-3, Kiefer (Dui) - Federer (Zwi/2) 4-6 6-4 6-4. Finale: Kafelnikov - Kiefer 2-6 6-4 6-4.

Wenen. Vrouwen, 190.000 euro: Halve finales: Toeljaganova (Oez/2) - Mandula (Hon) 6-0 6-3, Smashnova (Isr/4) - Wartusch (Oos) 6-3 6-2. Finale: Smashnova - Toeljaganova 6-4 6-1.

Tasjkent. Vrouwen, 150.000 euro: Halve finales: Mikaelian (Zwi/1) - Garbin (Ita/3) 6-2 6-1, Poetsjek (WRu/2) - Vinci (Ita) 7-6 7-6. Finale: Mikaelian - Poetsjek 6-4 6-4.

Birmingham. Vrouwen, 190.000 euro: Halve finales: Dokic (Joe/1) - Raymond (VSt/8) 6-1 7-5, Miskina (Rus/6) - Pratt (Aus/14) 6-3 7-5. Finale: Dokic - Miskina 6-2 6-3.

Rosmalen. Kwalificaties, mannen. Eerste ronde: Van Lottum bye, Koning (Ned) - Couly (Fra) 6-4 6-2, Van der Valk (Ned) - Drakulic (Joe) 6-7 6-2 6-4, Rodriguez (Arg) - Sistermans (Ned) 6-2 6-2, Gremelmayr (Dui) - Paas (Ned) 6-3 6-2, Cassaigne (Fra) - Groen (Ned) 6-4 6-4. Tweede ronde: Van Lottum (Ned/1) - Koning 6-4 6-2, Garcia (Arg) - Van der Valk 7-5 6-3. Derde ronde: Garcia - Van Lottum 4-6 6-3 7-5.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.