De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  VS beticht Gretta
Duisenberg van antisemitisme

Van onze correspondent

   
 

BRUSSEL - Gretta Duisenberg, de vrouw van president Duisenberg van de Europese Centrale Bank, komt in steeds lastiger vaarwater vanwege het uithangen van een Palestijnse vlag aan haar balkon in Amsterdam. De voorzitter van de Amerikaanse senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken, Joseph Biden, heeft Gretta Duisenberg als klap op de vuurpijl regelrecht van antisemitisme beschuldigd.

Biden zei dat tijdens de introductie van een resolutie over godsdienstvrijheid en de bestrijding van antisemitisme in Europa. Hij stelde het zwijgen van "zogenaamd beschaafde regeringen" over oplaaiend antisemitisme aan de kaak. Zo laakte hij de uitspraak van Gretta Duisenberg dat "Israël in stand wordt gehouden door de rijke joodse lobby in de Verenigde Staten".

Wim Duisenberg haalde de vlag pas van het balkon nadat de Amsterdamse advocaat Herman Loonstein een strafklacht tegen Gretta indiende en bij het World Jewish Congress (WJC) in New York het verzoek had ingediend om haar in de VS tot ongewenst persoon te verklaren. Duisenberg wordt in de VS vaak door zijn vrouw vergezeld en een groot deel van het Amerikaanse bankwezen is in joodse handen.

Reisbeperkingen en een anti-joods stigma kan Duisenberg dan ook niet gebruiken, maar volgens Serge Zweigenbaum, secretaris-generaal van het Europese kantoor van het WJC, is een dergelijke actie nog niet ondernomen. Volgens de Amerikaanse immigratiedienst is het WJC ook niet bij machte om dergelijke verstrekkende maatregelen van de Amerikaanse regering gedaan te krijgen. "Wij weigeren alleen mensen met een bewezen crimineel verleden."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.