De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 10 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Lewis te sterk voor
'menselijke' Tyson

   
 

MEMPHIS - De bokser die volgens zijn uitdager moest vrezen voor zijn leven, bleek zaterdagavond in de uitverkochte Pyramid Arena van Memphis opnieuw de beste zwaargewicht van de wereld. Met een rake uppercut in de achtste ronde maakte titelverdediger Lennox Lewis een vroegtijdig einde aan een ongelijke strijd waarin een machteloze Mike Tyson zijn boze plannen niet kon realiseren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Met een rake uppercut in de achtste ronde maakte titelverdediger Lennox Lewis een vroegtijdig einde aan een ongelijke strijd. (Foto: AP)
Liggend op het canvas en bloedend boven beide ogen verloor de gevreesde schandaalbokser uit Brooklyn in ieder geval voor even het door hem zelf zorgvuldig opgebouwde imago van gewelddadig beest. Iron Mike vertoonde na zijn vierde nederlaag in 53 gevechten zowaar menselijke trekjes.

De eerder voor verkrachting veroordeelde Amerikaan leek in niets op de vuistvechter die Holyfield ooit in het oor en Lewis in het been beet. Sufgeslagen maar ongewoon sportief complimenteerde Tyson zijn Britse opponent. "Hij is een fantastisch bokser. Petje af. Hij heeft heel goed gevochten. Zo als hij vandaag was, kan ik niet van hem winnen." Zichtbaar verrast over de onverwachte reactie van zijn belager wilde Lewis nog niet op een nieuwe wedstrijd vooruit lopen. "Ik ben wat Tyson was op zijn negentiende. De allerbeste van de wereld", aldus de Brit na zijn 32e knock out in veertig gevechten. "Dat heb ik opnieuw bewezen."

De zege levert de 36-jarige Lewis minimaal 35 miljoen euro op. Daarbij komt nog een percentage van de opbrengst uit de tv-gelden en de sponsoring. In Amerika was het gevecht voor 65 dollar op betaaltelevisie te volgen. Tyson is in financieel opzicht geen verliezer. Hij krijgt evenveel als Lewis.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 10 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.