De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bondscoach ziet geen
rol toenadering Korea's

   
 

AMSTERDAM - Zelfs de wereldvoetbalbond FIFA bracht in januari naar buiten dat Guus Hiddink overwoog diverse spelers van Noord-Korea te selecteren om zo tot een gezamenlijk Koreaans team voor het WK te komen. Zuid-Koreaanse kranten meldden zelfs dat Hiddink in Thailand de selectie van beste Noord-Koreanen had bekeken.

,,Onzin", aldus Hiddink. ,,Die optie is nooit aan de orde geweest en moet in de wereld zijn geholpen door de politiek." Neemt niet weg dat Hiddink wel oog heeft voor het verscheurde Korea en eenmaal bij de noordelijke grens is geweest op uitnodiging van een generaal. ,,Heel schrijnend dat sommigen door de scheiding al vijftig jaar verstoken blijven van informatie over hun familie aan de andere kant van de grens."

Hoewel hij zich als bondscoach primair richt op het voetbal en op de wedstrijd tegen de USA zal hij het niet nalaten als hij vanuit zijn positie en huidige status iets kan betekenen voor de toenadering tussen beide Korea's. ,,Als ik word gevraagd, doe ik alles wat in mijn mogelijkheden ligt. Dat ben je gewoon verplicht. Ik zou het mooier vinden om een opening te forceren. Zelfs nog mooier dan winnen van Amerika. Alleen moet ik met beide benen op de grond blijven staan. Het is te hoogdravend te veronderstellen, dat ik persoonlijk wat kan betekenen. Wel is het zo dat het voetbal beide Korea's nader tot elkaar kan brengen."

Zo deed een gemengd team twee jaar geleden mee aan een jeugd-WK en staat voor september een interland tussen Zuid- en Noord-Korea gepland. ,,Met het voetbal ertussen valt misschien wel wat te bewerkstelligen. Zou niet de eerste keer zijn."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.