De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 4 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Jeugd slaat toe op De Kennemer

door Hans Woudstra

   
 

ZANDVOORT - De jeugd heeft ook in de golfsport nog altijd de toekomst. Dat bleek gisteren op De Kennemer Golf and Country Club, waar de eerste wedstrijd op het programma stond van De Telegraaf Dunhill Links Challenge. De pas veertien jarige David van den Dungen uit Den Bosch, die al acht jaar golf speelt en handicap 10.7 heeft, scoorde in categorie 2 liefst 39 stableford-punten en werd in zijn groep met overmacht winnaar.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 26kb)
De winnaars van de eerste Telegraaf Dunhill Links Challenge David van den Dungen (l) en Maarten Roeleveld (r) stralen, terwijl wedstrijdleider Rob van den Berg tevreden toekijkt.
Op de tweede negen holes liep de jongeling op de mooie, maar ook moeilijke baan slechts één boven par. Het jeugdlid van De Efteling kan zich nu verheugen op de trip naar de wereldberoemde Old Course van St. Andrews.

In de eerste categorie ging de overwinning naar Maarten Roeleveld (28). Hij sloeg 37 punten bij elkaar van handicap 7.8 en is lid van De Leeuwenbergh. De deelnemers kwamen net voor de donder en bliksem binnen, al moesten de laatste flights zich haasten.

Na zestien jaar voor meer dan 12.000 golfers in ons land de wedstrijden om De Telegraaf Dunhill Golf Trophy te hebben georganiseerd, werd het tijd voor een nieuwe opzet. Dit mede door het feit dat de traditionele internationale Dunhill Cup (het wereldkampioenschap voor landenteams) een gedaantewisseling onderging. Die wedstrijd is sinds vorig jaar getransformeerd in het Dunhill Links Championship en wordt op de drie wereldberoemde links-courses van St. Andrews, Carnoustie en Kings Barns in oktober voor de tweede maal gehouden. De organisatoren besloten in die nieuwe stijl mee te gaan, wat resulteerde in een ander, uitdagend toernooi in ons land op de zes duinbanen van De Kennemer, Noordwijk, De Haagsche, Ameland, Texel en Domburg.

Onder de nieuwe naam De Telegraaf/Dunhill Links Challenge ging dit evenement gisteren dus van start op de baan van De Kennemer, waar forse windvlagen het begrip 'links-course' accentueerden. Bovendien maakte de genadeloze, vaak kniehoge rough een einde aan menige droom. "Toch was voor veel niet-winnaars alleen het feit al dat zij voor het eerst in hun leven op deze fraaie baan konden spelen een belevenis op zich", zei Reved-wedstrijdleider Rob van den Berg.

De in totaal 21 deelnemers in de categorieën handicap 0 t/m 9.9 en 10.0 tot 19.9 hadden zich bij hun clubs voor deze wedstrijd (in totaal worden er de komende maanden dus zes gehouden) weten te kwalificeren en de twee winnaars staat een fantastische eindstrijd te wachten op de wereldberoemde Old Course van het Schotse St. Andrews.

Daar zullen zij op 7 oktober met nog tien andere winnaars uit de nog geplande wedstrijden de finale spelen, maar voorafgaande aan die onvergetelijke ervaring kunnen zij getuige zijn van het Dunhill Links Championship, dat momenteel met een prijzengeld van niet minder vijf miljoen euro het hoogst gedoteerde toernooi is van de Europese Tour. Een evenement waaraan zeer vele wereldtoppers deelnemen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 4 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.