De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 3 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Cable1,2,3-team
scoort optimaal

   
 

ZANDVOORT - Het Cable1-team dat in de Pearle Alfa 147 Challenge niet alleen op maar ook buiten de piste dominant aanwezig is, had gisteren gerust zijn naam kunnen wijzigen in Cable One, two and three. Tijdens het gezellige Italia a Zandvoort-weekeinde waarin deze Italiaanse merkenrace uiteraard niet mocht ontbreken, werd het erepodium geheel gevuld door drie rijders van de enthousiaste teambazen Michel Schaay en Gerard Middeldorp.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
John Bosch (in het midden op de voorgrond) speelt een hoofdrol in Zandvoort.
Evenals de voorgaande race met Pinksteren was Sandor van Es weer een klasse apart door niet alleen de pole position te bezetten, de snelste raceronde te klokken maar ook de wedstrijd geheel naar zijn hand te zetten. Op veilige afstand volgden zijn teamgenoten Berend Gesman en Sandra van der Sloot. "Het was een makkie. Ik heb de eerste paar ronden even vol gas gegeven en daarna de race gecontroleerd uitgereden", sprak Van Es parmantig.

Voor de DTCC-kampioen van vorig jaar die dit seizoen naar de Alfa 147-races is overgestapt, geldt weliswaar het 'noblesse oblige' maar hij maakt zijn faam ook waar. Opnieuw pakte hij de volle buit (inclusief bonuspunten). Dat hij desondanks na drie races nog niet aan de leiding staat, is te wijten aan een torpedering van Sebastiaan Bleekemolen in de openingsrace in Assen. Nog steeds koploper Allard Kalff voelt dan ook de hete adem van Van Es in zijn nek.

Voor de 15.000 toeschouwers leverde ex-Formule Ford-rijder Vincent van der Valk een opvallende prestatie door achter het Cable1-trio als vierde te eindigen. Hij is nog een echte privé-rijder die het tegen de vele goed gesponsorde teams moet opnemen. Good-old Michael Bleekemolen die als vierde snelste had getraind en daarmee zijn Dayzers-teamgenoten aftroefde, haalde het einde niet. Hij werd de dupe van een aanrijding, zoals dat hem een week geleden in Monaco ook was overkomen. Het leed was toen echter pijnlijker omdat zijn jongste zoon Jeroen een botsing veroorzaakte waarin zijn vader en broer Sebastiaan werden meegesleurd. Senior moest vervolgens als vredestichter in de broedertwist optreden.

Of het paix en vree blijft in het Alfa 147-kamp zal de tijd uitwijzen. Onderhuids is er enig ongenoegen voelbaar over de suprematie van het Cable1-team. Hun auto's zouden lager afgesteld zijn dan de rest, wat de overmacht zou verklaren. De technische commissie deed er angstvallig het zwijgen toe, maar Michel Schaay meende onomwonden: "Er is niks aan de hand. Ons succes is alleen maar te verklaren uit het feit die iedereen bij ons met hart en ziel bij de racerij is betrokken. We hebben de zaken gewoon goed voor elkaar en Sandor (van Es) is een topcoureur".

Ooit was ook John Bosch een topper. De Zaankanter reed vroeger Formule 3 en was een kei in het Europees rallykampioenschap. Doordat hij zich later zakelijk ging ontwikkelen nam hij afscheid van de autosport, doch sinds enige jaren is het racebloed bij hem weer gaan koken. Dat de 38-jarige het racen niet verleerd is bewees hij gisteren tijdens de Ferrari Challenge. Met zijn fraaie Ferrari 360 Modena (3,5 liter, ±400 pk) won hij beide manches van deze internationale serie.

Zandvoort. Italia a Zandvoort. Pearle Alfa 147 Challenge: 1. Van Es 12 ronden in 24.00,846 (gem. 129,134 km/u), 2. Gesman 2,324, 3. Van der Sloot 3,169. Stand NK: 1. Kalff 45 punten, 2. Van Es 44, 3. Van der Sloot 42. Ferrari Challenge Class 1 (Ferrari 360 Modena), eerste race: 1. Bosch (Ned) 13 ronden in 24.14,463 (gem. 138,586 km/u), 2. Diaz (Spa) 0,430, 3. Pergl (Tsj) 12,186. Tweede race: 1. Bosch 21 ronden in 39.41,316 (gem. 136,735 km/u), 2. Barde (Fra) 2,009, 3. Cullen (Ier) 2,496.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 3 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.