De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 29 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bestuur FC Utrecht
nog achter Berger

Van onze Telesportredactie

   
 

UTRECHT - De positie van technisch directeur Han Berger bij FC Utrecht wordt met de dag meer ondermijnd. Nadat eerder trainer Frans Adelaar was opgestapt naar aanleiding van de verstoorde arbeidsrelatie met Berger, hebben nu ook de spelers Stijn Vreven en Harald Wapenaar laten weten perse te willen vertrekken uit onvrede met uitlatingen van Berger. Het bestuur van FC Utrecht staat vooralsnog pal achter Berger. "Wij staan volledig achter de technisch directeur", luidt het korte maar duidelijke commentaar van voorzitter Gerrit Bloemink, ,,Maar over de nu ontstane situatie moeten we nog wel intern overleg voeren."

De stevige support die Berger al wekenlang ontvangt van het FC Utrecht-bestuur is opmerkelijk. Een technisch directeur die er een aandeel in heeft dat een geliefde trainer de club de rug toekeert en er persoonlijk voor zorgt dat twee publiekslievelingen dat voorbeeld willen volgen, kan moeilijk van succesvol functioneren worden beschuldigd. Het door Berger te pas en te onpas gebruikte adagium 'niemand is groter dan de club' lijkt vooralsnog op iedereen behalve de technisch directeur zelf van toepassing.

Kenmerkend is ook dat bestuurslid Ab Kabalt het bij FC Utrecht voor gezien houdt. Uit oogpunt van het clubbelang verklaart de aimabele clubman, die zich de afgelopen veertien jaar verdienstelijk maakte voor FC Utrecht, dat die beslissing uit persoonlijke overwegingen is genomen. Het is echter een publiek geheim dat Kabalt als bestuurslid technische zaken zozeer in de hoek werd gedrukt door Berger, dat Kabalt besloot de eer aan zichzelf te houden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 29 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.