De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bliksemstart LA Lakers
in play-offs

   
 

AMSTERDAM - Los Angeles Lakers is de tweekamp in de halve finale van de NBA play-offs tegen Sacramento Kings uitstekend begonnen. Doordat het Sacramento in eigen huis met 99-106 versloeg, heeft de ploeg voor de resterende duels van de best-of-seven serie het thuisvoordeel veroverd.

Door een speling van het lot is de laatste jaren de Western Conference van de NBA veel sterker dan de Eastern Conference. Daarom staat het vrijwel vast dat de kampioen uit het Westen zal komen. Nadat Lakers in de kwartfinale met San Antonio afrekende, leek de strijd tegen Sacramento van een andere orde. De Kings hebben het beste 'record' van de NBA, waardoor ze gedurende de hele play-offs het thuisvoordeel hebben veiliggesteld.

Toch wist de ploeg uit LA relatief makkelijk te winnen. Shaquille O'Neal - hij noteerde 26 punten - heeft zijn spel aangepast door een aantal hinderlijke blessures. Zijn kompaan Kobe Bryant (30 punten) trekt al gedurende de hele play-offs de kar met vaak fabelachtig mooi basketbal. Vrijwel elke aanval begint bij hem, zeker in de periodes waarin de wedstrijd wordt beslist. Het gevreesde thuispubliek van Scaramento kon niet verhinderen dat de Kings daardoor het onderspit moest delven. Ook het sterke verweer van Chris Webber, die 28 punten en 14 rebounds produceerde, bleek niet voldoende voor een zege.

In de andere halve finale traden de twee oostelijke finalisten tegen elkaar aan in het strijdperk. New Jersey Nets weigerde uit de roes te ontwaken, waarin het sinds de komst van Jason Kidd is terechtgekomen. Dankzij Kidd - die een triple double produceerde met 18 punten, 13 rebounds en 11 assists - won het zijn eerste thuisduel tegen Boston Celtics met 104-97. Voor New Jersey haalden liefst zeven man de dubbele cijfers.

Landskampioen Ricoh Astronauts heeft de Joegoslavische guard Sasa Ocokoljic (25) en de Nederlandse power forward Joost Ooms (23) aangetrokken. De relatief onbekende Ooms meet 2.03 meter en komt van het Amerikaanse Collegeteam Binghampton College. Ocokoljic (1.85 meter) speelde afgelopen seizoen voor het Joegoslavische OKK Belgrado, waarmee hij naar de hoogste afdeling promoveerde.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 21 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.