De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vrouwen judoploeg
derde van Europa

   
 

AMSTERDAM - Voor het eerst werd tijdens een individueel Europees kampioenschap judo ook de landenwedstrijd gehouden. Dit keer was de inzet plaatsing voor de WK op 31 augustus en 1 september in Bazel. Een plaats bij de eerste drie was daarvoor noodzakelijk en het Nederlands vrouwenteam werd na de zwaarbevochten zege op Italië derde. De teleurstelling was dan ook groot toen men achteraf hoorde dat er toch een extra wedstrijd tegen Rusland (eveneens derde) nodig is om uiteindelijk te beslissen wie er naar Bazel mag afreizen. Zowel Rusland als Nederland had in een extra wedstrijd begrijpelijkerwijs geen trek meer.

De vrouwen lieten opnieuw zien tot de besten van Europa te behoren. Na de 4-3 nederlaag tegen gastland Slovenië werd het sterke judoland Polen na een zeer spannende strijd met 4-3 verslagen. Italië werd als zeer lastig ervaren en was ook favoriet voor de titel, ook al omdat Deborah Gravenstijn, tweede van de wereld, wegens een blessure ontbrak. Maar Nederland won na een bloedstollende strijd met 4-3. De laatste partij won Claudia Zwiers met een yuko, waardoor de buit binnen was: 4-3. De ontlading was daarna groot. Nederland werd al vaker derde van Europa en een keer eerste in 1994 in Den Haag toen Cor van der Geest bondscoach was van de vrouwen.

Bij de mannen zat er geen medaille in. Er was een reserveteam opgeroepen. Tegen Griekenland werd weliswaar met 5-2 gewonnen, maar tegen Wit-Rusland was men kansloos 5-2. En Rusland was eveneens met 5-2 te sterk voor de Nederlandse equipe.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 21 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.