De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Monique de Wilt verbetert
nationaal record
met één centimeter

   
 

REHLINGEN - Polsstokhoogspringster Monique de Wilt heeft zich gisteren verzekerd van deelname aan de Europese kampioenschappen atletiek, begin augustus in München. De 26-jarige atlete uit Den Bosch verbeterde bij een internationaal gala in het Duitse Rehlingen haar eigen Nederlandse record. De Wilt sprong over een hoogte van 4.36 meter, waarmee ze haar topprestatie van vorig jaar in Kassel met welgeteld één centimeter verbeterde. Ze won tevens de wedstrijd in Rehlingen.

De Brabantse atlete, die indoor al eens over 4.44 meter kwam, bedwong de recordhoogte bij haar eerste poging. Bij haar voorgaande sprongen over 4.00, 4.10, 4.20, 4.25 en 4.30 meter had ze steeds pas bij haar derde en laatste poging succes. De EK-limiet was op 4.30 meter vastgesteld.

De Nederlandse titel halve marathon is gisteren een prooi geworden voor Jeroen van Damme. In Utrecht had hij een voorsprong van 50 seconden op Marco Gielen. De winnende tijd was 1.04.13. Niels Strik eindigde als derde in 1.06.12. Bij de vrouwen zegevierde Ndezhda Wijenberg in 1.14.29, op ruime afstand gevolgd door Carla Ophorst en Carla Bourkens.

Hoogspringer Wilbert Pennings heeft in Rehlingen een internationale wedstrijd op zijn naam geschreven. In de Duitse plaats reikte hij tot een hoogte van 2,22 meter. De Turk Metim Durmusogle haalde dezelfde hoogte, maar had meer sprongen nodig. Pennings is al zeker van deelname aan de EK. Ook kogelslingeraarster Debby van der Schilt verzekerde zich van een ticket voor München.

Ze won zaterdag bij internationale werpwedstrijden in het Zwitserse Magglingen het kogelslingeren met een afstand van 59 meter en 41 centimeter. De officiële richtprestatie van de KNAU is weliswaar 60 meter, maar omdat Van der Schilt pas 20 jaar is hoefde zij slechts twee keer te voldoen aan de internationale limiet van 58 meter. Eerder deed ze dat ook al in Halle.

Rutger Smith, al zeker van de Europese titelstrijd, won het discuswerpen. In de stromende regen kwam hij tot 60,20 meter.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 21 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.