De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 3 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Europees kampioenen ontbreken bij Suriprofs

Van onze speciale verslaggever

   
 

AMSTERDAM - Fatoe, het Surinaamse woord voor gezelligheid moet komende dinsdag 7 mei tijdens de wedstrijd tussen de Suriprofs en FC Zwolle, de winnaar van de Gouden Gids divisie, het belangrijkste ingrediënt worden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x340, 22kb)
Zes Surinaamse winnaars, Stanley Franker, Frank Dikmoet, Stanley Menzo, Henk ten Cate, Louis Wijdenbosch en Glenn Pinas. (Foto: Anko Stoffels)
De aanwezigen die gisteren op uitnodiging van de Sociëteit Olympisch Stadion in Amsterdam aanwezig waren, namen alvast een voorschot op de te verwachten fatoe. Er werd gelachen en zichtbaar gesmuld van de Surinaamse lekkernijen, die in het stadion op een tafel voor het grijpen lagen.

Na het diner nam Studio Sport-presentator Humberto Tan het woord en stelde hij de vraag wat de rol van Surinaamse coaches en sporters in Nederland is. Stanley Menzo (ex-doelman Ajax), Stanley Franker (ex-bondscoach tennis), Louis Wijdenbosch (ex-bondscoach judo), Glenn Pinas (basketbalcoach Donar), Frank Dikmoet (hockeytrainer HCKZ) en Henk ten Cate (trainer NAC) bogen zich over deze stelling.

Wijdenbosch vatte de gehele discussie in twee zinnen samen. ,,Het maakt niet of je blank of donker bent. Het gaat in de sport om winnen. En winnaars hebben vrienden, huidskleur doet er dan niet toe."

Het is daarom de bedoeling dat het duel tussen de Suriprofs en FC Zwolle een happening wordt. De wedstrijd wordt voor de derde maal gehouden. Voor de eerste keer is het Amsterdamse Olympisch Stadion het toneel en dat zal de komende twee jaar eveneens zo zijn. Het is ook voor de eerste maal dat er om de Humphrey Mijnals Trofee gespeeld wordt. Mijnals was de eerste voetballer van Surinaamse afkomst die in het Nederlands elftal speelde.

De Suriprofs zullen komende dinsdag zonder Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Gerald Vanenburg aantreden, want zij spelen op dezelfde dag met het Nederlands elftal van 1988 tegen RKC Waalwijk.

,,Dat is jammer", zei mede-organisator Tan, die zijn boek 'Het Surinaamse Legioen' presenteerde. ,,Maar ik snap wel dat zij liever die andere wedstrijd spelen. Verder denk ik dat het qua publieksopkomst niet veel uitmaakt, dat de wedstrijden op dezelfde dag gespeeld worden."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 3 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.