De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 1 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bittere pil Manchester

Van onze Telesportredactie

   
 

LEVERKUSEN - De Duitse media vergeleken Bayer Leverkusen al met een aangeslagen bokser. Nadat het kampioenschap door nederlagen tegen Werder Bremen (1-2) en 1.FC Nürnberg zo goed als zeker aan Borussia Dortmund werd verspeeld, moest het elftal van Klaus Toppmöller in de halve finale van de Champions League tegen Manchester maar hopen op een 'lucky punch'. Die viel diep in blessuretijd van de eerste helft. Oliver Neuville, op Old Trafford al verantwoordelijk voor de 2-2, schoot uit de draai raak. Door de 1-1 werd de finale in Glasgow veiliggesteld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Manchester United-speler Paul Scholes (m) in een gevecht om de bal met de Braziliaan Zé Roberto en de Argentijn Diego Placente. (Foto: AP)
En daar zag het voor rust beslist niet naar uit. Al na acht minuten kreeg het zwalkende Leverkusen de eerste tegenslag te verwerken toen centrale verdediger Jens Nowotny zijn rechterknie verdraaide en per brancard het veld moest verlaten. Nowotny werd vervangen door Zoltán Sebescen, die een allerminst solide indruk maakte. De eerste kans was nog wel voor de thuisploeg, maar nadat Bernd Schneider buiten het bereik van Fabien Barthez op de paal had geschoten, zetten de Engelsen de wedstrijd naar hun hand.

Ryan Giggs zorgde met corners van de rechterkant voor het meeste gevaar. Een kopbal van Ronny Johnsen werd door Zé Roberto van de lijn gehaald en een pegel van Juan Sebastian Veron door Yildiray Bastürk tot corner verwerkt.

Dat echte leiders opstaan in belangrijke wedstrijden, werd na 28 minuten nog maar eens onderstreept door Roy Keane. Uitgerekend de Ierse middenvelder, die maandenlang door een hamstringblessure buitenspel stond, bracht de Mancunians aan de leiding. Keane reageerde alert op een steekpass van Ruud van Nistelrooy, had geluk dat Boris Zivkovic uitgleed, omspeelde Bayer-doelman Hans-Jörg Butt en schoot vanuit een lastige hoek raak (0-1).

Leverkusen wankelde en leek naar het rustsignaal te snakken. Twee minuten in de toegevoegde tijd viel echter alsnog de toevalstreffer, waar de Duitsers op hoopten. Dat doelpunt bleek genezend te werken voor Bayer, want in de tweede helft kwam de plaatsing voor de finale nauwelijks nog in gevaar. Paul Scholes kreeg op aangeven van Giggs een schietkans, maar hij vuurde over. De grootste kans was in de bloedstollende eindfase voor Diego Forlán. Hij verschalkte de uit zijn doel gekomen Butt met een lob, maar de bal werd door Diego Placente van de lijn gekopt.

En dus schaarde Manchester United zich in het indrukwekkende rijtje clubs dat in de BayArena een bittere pil moest slikken: Fenerbahce (2-1), Barcelona (2-1), Deportivo La Coruña (3-0), Arsenal (1-1) en Juventus (3-1).

Bayer Leverkusen (Dui) - Manchester United (Eng) 1-1 (1-1). 28. Keane 0-1, 45. Neuville 1-1. Scheidsrechter: Nielsen (Den). Toeschouwers: 22.500. Gele kaart: Zé Roberto (Bayer Leverkusen), Butt, Irwin, Barthez, Scholes (Manchester United). Eerste duel 2-2. Leverkusen naar finale.

Bayer Leverkusen: Butt; Zivkovic, Lucio, Nowotny (10. Sebescen) en Placente; Schneider, Ramelov, Ballack en Zé Roberto; Bastürk (79. Vranjes) en Neuville (85. Berbatov).

Manchester United: Barthez; Brown (81. Forlan), Johnsen (60. Irwin), Blanc en Silvestre; Scholes, Keane, Butt (60. Solskjaer) en Veron; Van Nistelrooy en Giggs.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 1 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.