De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 29 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Slagboom voor uitrit pomp
   
 

door Dominique Weesie BUNNIK - De belangenorganisatie Bovag wil inzage in het kentekenregister om benzinedieven te kunnen aanpakken. Gebeurt dat niet, dan overwegen pomphouders slagbomen te gaan plaatsen of hun klanten eerst te laten betalen alvorens zij kunnen tanken.

Jaarlijks wordt in ons land minimaal 50.000 keer getankt zonder dat er wordt afgerekend. Voor pomphouders betekent dit een kostenpost van vele miljoenen euro's.

Vooral stations langs de snelwegen hebben veel met benzinedieven te maken.

Eén dief per dag betekent al gauw een strop van 15.000 euro per jaar, waardoor een gemiddeld station zo'n tien procent van de nettowinst in rook ziet opgaan.

De Bovag vertegenwoordigt ongeveer de helft van de in totaal 3700 pompstations in ons land.

Om het grote aantal benzinedieven een halt toe te roepen zal de Bovag deze week minister Netelenbos (Verkeer) vragen om inzage in het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Incasso

De Bovag is hiertoe een samenwerkingsverband aangegaan met de vereniging van gerechtsdeurwaarders. De gedupeerde ondernemer meldt per dag via de fax de kentekens aan het incassobureau. Laatstgenoemde kan bij inzage in het kentekenregister vervolgens op uiterst eenvoudige wijze benzinedieven binnen enkele dagen alsnog vragen het verschuldigde bedrag over te maken.

"Het kan natuurlijk gebeuren dat je gewoon vergeet te betalen. Met een herinnering kun je die fout herstellen. Gebeurt dat niet, dan volgt een minder vriendelijke brief en wordt een incassoprocedure opgestart", bevestigt E. de Vries van de Bovag, die benadrukt dat pomphouders zelf geen inzicht in het kentekenregister krijgen.

Het vastleggen van de kentekens zelf is volgens de Bovag geen enkel probleem. De Vries: "In verband met de veiligheid hebben alle benzinestations tegenwoordig camerabewaking, die automatisch de kentekens registreren. De nieuwste systemen maken zelfs een foto van de klant, die wordt gewist als er is afgerekend."

Inzage in het kentekenregister ligt heel gevoelig in ons land. Tot voor enkele jaren geleden kon iedereen voor een paar euro de persoonsgegevens achter een kenteken bij de RDW opvragen. Met de nieuwe Privacywet is dat niet meer mogelijk, waardoor de pomphouders kunnen fluiten naar hun centen, omdat de politie weinig prioriteit aan het fenomeen benzinedieven geeft.

De Bovag hoopt dan ook dat Netelenbos het belang van deze problematiek wel inziet en de gerechtsdeurwaarders alsnog inzage in het systeem verschaft. "Bovendien levert het de overheid zelf ook iets op", weet De Vries.

"Onderzoek van onze organisatie leert dat er met 25 procent van de automobilisten die wegrijdt zonder te betalen, iets aan de hand is. Zo ontduiken zij wegenbelasting en komen we veel kentekens tegen die volgens de registratie allang gesloopt of geëxporteerd zouden zijn. Inzage in het kentekenregister zou een hoop problemen oplossen. Wij krijgen ons geld en de overheid een inzicht in de auto's waarmee fraude wordt gepleegd. Want de Nederlandse schatkist loopt nog veel meer geld mis dan wij."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 29 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.