De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 27 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Noord-Ierse spits
voor Willem II

   
 

AMSTERDAM - Als opvolger van de vertrekkende spits Mariano Bombarda heeft Willem II voor vier seizoenen James Quinn vastgelegd. De 27-jarige Noord-Ierse international (27 caps) wordt overgenomen van het Engelse West Bromwich Albion, maar speelde de afgelopen tijd op huurbasis voor Bristol Rovers. Willem II heeft daarnaast belangstelling voor de Oostenrijkse vleugelaanvaller Rolf Landerl van Fortuna Sittard. Vitesse loopt na de thuiswedstrijd tegen Willem II vanwege het behalen van Europees voetbal een ereronde door het Gelredome om daarna gehuldigd te worden op de Arnhemse Korenmarkt.

Vitesse-Willem II

Vitesse: geblesseerd: Laros, Janssen, Peeters. Twijfelachtig: Van der Schaaf. Willem II: geblesseerd: Ceesay, Victoria. Twijfelachtig: De Vlieger. Geschorst: Van Nieuwstadt.

Feyenoord-Heerenveen

Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk rekent op vrijspraak na zijn rode kaart tegen De Graafschap. In de slotfase van het door de Achterhoekers gewonnen duel (1-0) werd Van Hooijdonk op advies van vierde official Fred Sterk door arbiter René Temmink van het veld gestuurd wegens het slaan van René Bot. Omdat de tuchtcommissie zich pas na dit weekeinde over de zaak kan buigen, speelt Van Hooijdonk morgenmiddag gewoon mee in de belangrijke laatste thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

Feyenoord: geblesseerd: Collen, Van Haaren, De Visser, Van Gobbel, Loovens, Smolarek. Twijfelachtig: Ono. Heerenveen: geblesseerd: Klompe, Hansma, Kokmeyer.

Ajax-FC Den Bosch

Hoewel de kampioensschaal morgen in de Amsterdam ArenA zal staan, rekent Ajax-trainer Ronald Koeman niet dat hij kan worden uitgereikt. "Gezien de resultaten geloof ik niet dat Sparta bij PSV in staat is punten te pakken." Het behalen van de Champions League - vanwege verlies Feyenoord - is voor Koeman een geruststelling. "Financieel kunnen we nu ook iets ruimer ademhalen, wat nodig is om ons voor volgend seizoen te versterken." Ajax wacht op antwoord van de KNVB op het voorstel de finale van de Amstel Cup eventueel in een ander stadion dan De Kuip te spelen, zodat evenveel toeschouwers van Ajax en FC Utrecht het duel kunnen volgen.

Gert Kruys (39) word met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Den Bosch. De huidige oefenmeester van Cambuur Leeuwarden volgt Wiljan Vloet op, die naar alle waarschijnlijkheid vertrekt naar Roda JC.

Ajax: geblesseerd: Van der Vaart, Heitinga, Cruz, Vierklau, Van der Gun.

Den Bosch: schorsing: Michels, Van der Hoorn.

PSV-Sparta

Bij PSV is Wilfred Bouma uitgeschakeld met een ontsteking in de voet. Afgelopen donderdag onderging hij een lichte operatie, waardoor hij enkele dagen is uitgeschakeld. Na alle keepersproblemen keert eerste doelman Frank Kooiman terug onder de lat bij Sparta.

PSV: geblesseerd: Bouma, Marquinho. Sparta: geblesseerd: Nieuwenburg, Monteiro, VandenBussche, Boukhari, Winter, Mendes da Silva, Blinker, Trommel.

AZ-NEC

AZ-spits John Bosman, die een punt achter zijn loopbaan zet, start tegen NEC in de basis om afscheid te nemen van het Alkmaarse thuispubliek.

AZ: geblesseerd: Kromkamp, Mans. Twijfelachtig: Van Galen, Nijkamp. Geschorst: Lindenbergh. NEC: geblesseerd: Hristov, Owusu, Tumba.

NAC-Fortuna Sittard

NAC: geblesseerd: Schenning, Steyn, Versteeg. Twijfelachtig: Gudelj, Petö, Fehèr. Fortuna Sittard: Geerinckx, Van Barneveld, Heering. Schorsing: Dirkx.

FC Twente-FC Utrecht

FC Twente gaat akkoord met een schikkingsvoorstel van de KNVB van €2000 voor ongeregeldheden tegen FC Groningen.

FC Twente: geblesseerd: Houwing, Van der Leegte. Twijfelachtig: Cairo, De Gier, Booth. FC Utrecht: compleet.

Groningen-Graafschap

FC Groningen: geblesseerd: Visser, Van de Looi, Elshot, Krstev, Boekweg. Twijfelachtig: Tuhuteru. Geschorst: Johansson en Matthijs.

De Graafschap: geblesseerd: Berendsen, Van der Haar, Hupkes, Van der Kruis, Schulp en Smit.

Roda JC-RKC

Roda JC: geblesseerd: RKC: geblesseerd: Redan, Nwakire.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 27 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.