De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Almere kan trots
zijn op kampioen

Van onze medewerker

   
 

ALMERE - Het gemeentebestuur van Almere kan tevreden zijn. De inwoners van de nog wat onsamenhangende groeistad kunnen met trots vertellen dat ze de landskampioen van de volleybalsport in hun midden hebben. Met dat doel investeren de plaatselijke bestuurders onder de naam Omniworld flink wat geld in de topsport. De eerste grote prijs is binnen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
De eerste grote prijs is binnen voor Omniworld. (Foto: Friedlander)
Drie jaar geleden adopteerde het veelbesproken Omniworld het afgegleden AMVJ uit Amstelveen. Het oude bouwwerk werd langzaam gerenoveerd en opgepoetst. Manager Edwin Benne stippelde de strategie uit, trainer Martin Teffer voorzag het team van nieuw elan en sterspeler Olof van der Meulen zorgde dit seizoen voor het beslissende zetje. Landskampioen Piet Zoomers/Dynamo werd in de competitie twee keer te kijk gezet, Alcom/Capelle was in de finale net niet sterk genoeg. Al was het tijdens de ontknoping een dubbeltje op zijn kant.

De kampioenswedstrijd ontaardde in een heerlijke thriller voor ongeveer vijftienhonderd schreeuwende, uiterst nerveuze supporters. Na vier grillige sets waren beide teams nog niets opgeschoten (21-25, 25-22, 20-25, 25-21). Capelle nam in de beslissende reeks een 6-2 voorsprong, maar binnen een mum van tijd stond het 7-7. Bij 9-8 was er nog een uiterst merkwaardige pauze. Na druk overleg tussen de scheidsrechters leek er iets mis te zijn met de opstelling van Capelle. Omniword kreeg hierdoor een punt cadeau (10-8). Maar de ontknoping werd toch nog onbeschrijfelijk spannend. De thuisploeg verknalde het eerste matchpoint om een minuut later gek te worden van vreugde: (16-14).

De 33-jarige Olof van der Meulen speelde ook in die slotfase weer een belangrijke rol. De Fries deed het niet in zijn eentje, maar gaf zijn ploeg op cruciale momenten een duw in de goede richting. Spelers uit het Bankras-tijdperk blijken nog steeds in staat een team de Nederlandse titel te bezorgen. Blangé streek twee jaar geleden neer in Nieuwegein en maakte Vrevok kampioen, Van der Meulen kwam na tien jaar in het buitenland naar Almere en greep de belangrijkste prijs. Hiermee wordt overigens niet beweerd dat trainer Teffer en de andere spelers van Omniworld geen geweldig seizoen achter de rug hebben.

Volgens seizoen mag de jonge club proberen om Almere ook internationaal op de kaart te zetten. De nationaal kampioen gaat meedoen op aan de strijd om de zogenaamde Top Teams Cup en zal daarin niet misstaan. Tot genoegen van de plaatselijke bestuurders.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.