De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 26 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  In F1 is niets te merken
van economische recessie

   
 

BARCELONA - De wereld rondom de Formule 1 ontpopt zich steeds meer als het toneel waarop vooruitstrevende architecten een genadeloze concurrentiestrijd leveren. Was het twee weken geleden bij de Grand Prix van San Marino nog de veel te grote en veel te protserige hospitality-unit van McLaren-Mercedes die alle aandacht op zich wist te vestigen, gisteren deed op het even buiten Barcelona gelegen Circuit de Catalunya een hagelnieuwe hoofdtribune iedere bezoeker van be- en verwondering bijkans in katzwijm vallen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Ferrari-coureur Michael Schumacher oefent zijn rijvaardigheid in een speciaal daarvoor ontwikkeld apparaat. De Duitser blaakt van het zelfvertrouwen. Hij liet zelfs weten de McLarens op hun favoriete circuit (Barcelona) niet meer te vrezen. (Foto: REUTERS)
Het architectonische hoogstandje langs het rechte stuk van het circuit, waar zondag de GP van Spanje wordt verreden, misstaat niet in het rijtje met bijvoorbeeld de Sagrada Família en Parc Guell, twee andere staaltjes van buitenaards fraaie architectuur die de kunstrijke stad Barcelona opsieren.

Neemt niet weg dat je zo langzamerhand serieuze vraagtekens kunt plaatsen bij het feit dat onwaarschijnlijke hoeveelheden geld worden geïnvesteerd in het F1-circus, dat tegelijkertijd genoodzaakt is wegens financiële tekorten personeel te ontslaan. Eddie Jordan zag zich gedwongen de bezem flink door zijn personeelsbestand te halen en ook bij BAR wordt de laatste tijd sneller met mensen geschoven dan met bolides gereden. Om nog maar te zwijgen van teams als Arrows en Minardi, waar de financiële nood - nog steeds of opnieuw - verontrustende vormen aanneemt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (400x526, 76kb)

Op de traditionele persconferentie, die gisteren naar goed Spaans gebruik nog het meeste weg had van een siësta, werd Michael Schumacher dan ook even lastiggevallen met de vraag of de topteams zich wel voldoende druk maken om de economische recessie, die wereldwijd toch echt wel wat slachtoffers begint op te eisen. Maar de regerend wereldkampioen voelde zich slechts onprettig gestoord in zijn middagdutje, vergat de achter hem gelegen mooiste hoofdtribune ter wereld en jokte dat ook de Formule 1 het financieel wat rustiger aan doet. "Gelukkig kruipt de Formule 1 als eerste weer uit een economisch dal, want zodra bedrijven weer durven investeren, komen ze met hun sponsor- en reclamebudgetten naar onze sport toe", aldus de huidige WK-leider.

Mondiale recessie of niet, vandaag beginnen de elf F1-teams aan hun vijfde GP-uitstapje van het seizoen, op een circuit waar het McLarenteam de afgelopen jaren domineerde. Zeges in 1998, 1999 en 2000 voor Mika Hakkinen en vorig jaar de 'bijna- zege' voor de Fin, die ver voor de concurrentie uitreed maar zijn bolide in de laatste ronde met motorpech aan de kant moest zetten. Dit jaar loopt het van geen kanten met het team van Ron Dennis en een nieuwe oorvijg van de concurrentie is wel het laatste dat de McLaren-baas kan gebruiken. In Spanje benadrukte hij nogmaals dat er beslist geen sprake is van paniek in de McLaren-gelederen, maar inmiddels is wel uitgelekt dat hij 'geheel vrijblijvend' contact heeft gezocht met zijn oogappel Hakkinen. "Het gaat erg goed met hem, hij is fit en geniet van zijn pauze", aldus Dennis, die met het benadrukken van het woord 'pauze' openlijk flirtte naar een (spoedige) terugkeer van de tweevoudig wereldkampioen.

In een machtsgreep van David Coulthard, jarenlang in de schaduw van Hakkinen rijdend, gelooft niemand meer. Zelfs Schumacher, die gisteren op het circuit bezoek kreeg van toptennisser Lleyton Hewitt, meldde doodleuk de McLarens op hun favoriete circuit niet meer te vrezen. "Ferrari heeft het afgelopen jaar stap voor stap vooruitgang geboekt en dat heeft ons naar het huidige hoge niveau gebracht. Maar ik waak ervoor overenthousiast te worden. Op het moment dat je je in de Formule 1 te comfortabel voelt, gaat het mis. In deze sport is geen tijd om rustig achterover te leunen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 26 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.