De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 12 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Montoya neemt gas terug
   
 

IMOLA - De Formule 1 blijft een wonderlijke wereld. Overal wordt vanwege de globale recessie de tering naar de nering gezet. Wat schetst echter de verbazing in Imola, waar dit weekeinde de eerste Grand Prix op Europese bodem wordt gehouden? Het McLaren/Mercedes-team heeft in de paddock een ontvangst- en werkruimte neergezet die klinkt als een klok, waarbij het gebeier van de kathedraal van Imola aandoet als het getinkel van een triangel. Het state-of-the-art mobiele onderkomen was aan de vooravond van de Grand Prix van San Marino op het Autodrome Internazionale Enzo e Dino Ferrari dan ook het gesprek van de dag.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 25kb)
De ontvangst- en werkruimte van het McLaren/Mercedes-team is in aanloop naar de Grand Prix van San Marino het gesprek van de dag. Met acht kantoren voor de teamchefs, een kamer met douche voor de coureurs, een gastenruimte, media-werkplek en dakterras steekt de ploeg van teamchef Ron Dennis de andere Formule 1-teams de ogen uit. Hoezo bezuinigingen?
In twee en een halve dag is dit schitterende Communications Centre door twintig man opgezet en het verplaatsbare paleisje wordt met zes vrachtwagens naar de volgende race in Europa vervoerd. Er bevinden zich acht kantoren voor de teamchefs in, de coureurs hebben een eigen kamer met douche, er is een gastenruimte, een media-werkplek en een dakterras, maar daar werd gisteren vanwege de regen geen gebruik van gemaakt. Niemand van het team wilde iets zeggen over de kosten van het weelderige welkomscentrum, dat weer een nieuwe dimensie gaf aan de glamour en glitter in het rennerskwartier.

Die zwijgzaamheid gaf voeding aan grappen die meteen voor het oprapen lagen. Omdat het Formule 1-wereldje ook mee wil (cq. moet) doen met bezuinigen, heeft de Internationale Automobiel Federatie besloten dat de coureurs vanaf 2004 maar één motor per grandprixweekeinde mogen gebruiken. "Met het geld dat ze daarmee straks uitsparen, hebben ze deze hospitality-unit kennelijk vast neergezet", klonk zowel de afkeuring over de patserigheid als bewondering voor het architectonisch meesterwerk. Cynici daarentegen, en dat zijn er velen in het poenige Formule 1-wereldje, meenden dat het McLaren/Mercedes-team beter kan opvallen óp dan buiten de piste.

Dat het team van Ron Dennis gisteren de blits maakte, kwam ook door de flauwe mondelinge confrontatie tussen Michael Schumacher en Juan-Pablo Montoya. De laatste twee grandprixraces kwamen beiden in de eerste ronde met elkaar in botsing en Williams-coureur Montoya had na de vorige confrontatie in Brazilië gezegd dat Ferrari-rijder Schumacher minder sportief op de baan was dan hij had gedacht. Hij zei niet dat hij dat de wereldkampioen betaald zou zetten, maar beloofde wel assertiever te worden. Tijdens de reguliere persconferentie reageerde Montoya evenwel lauw op die belofte. Hij meende dat de botsingen in Maleisië en Brazilië 'typische race-incidenten' waren die wellicht nog eens kunnen voorkomen, maar liet zich verder niet verleiden tot boude beweringen. Hij was vermoedelijk ingefluisterd door zijn teambaas Frank Williams, die de constructeurstitel prevaleert boven het eigenbelang van zijn rijders. En punten voor dat kampioenschap worden nu eenmaal niet in de eerste ronde behaald.

Schumi, zoals altijd ogenschijnlijk zeker van zijn zaak, vond de ophef over de recente incidenten nauwelijks het bespreken waard. De Duitser sprak daarentegen gloedvoller over zijn broer Ralf, de teamgenoot van Montoya, die vorig jaar in Imola zijn eerste grandprixzege behaalde en zijn belangrijkste concurrent lijkt te worden. "We hebben gewoon lol tijdens het racen. Van jongs af aan willen we van elkaar winnen. Dat is gewoon gezonde rivaliteit die niets te maken heeft met onze onderlinge band. Dat we nu voor verschillende teams rijden, is uiteraard een factor die ook belangrijk is, maar dat doet niets af aan het feit dat we op de baan plezier maken", sprak Schumi I haast kinderlijk enthousiast over de broedertwist.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 12 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.