De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 12 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Astronauts treft
Towers in finale

   
 

AMSTERDAM - Het basketbalteam van NAC heeft waardig afscheid genomen van de eredivisie. De Bredase club dwong door fantastisch spel landskampioen Ricoh Astronauts tot een uiterste krachtsinspanning, maar moest toestaan dat Chris McGuthrie via twee benutte vrije worpen in de slotseconde Astronauts een zwaarbevochten 66-65 overwinning bezorgde. De Amsterdammers beslisten de tweekamp in de halve finale van de play-offs daardoor met 3-0 in hun voordeel. Zij zullen in de finale aantreden tegen Eiffel Towers, dat Landstede Zwolle eveneens met 3-0 uitschakelde.

Degenen die verwacht hadden dat NAC zich bij voorbaat bij de dreigende uitschakeling zou neerleggen, kwamen bedrogen uit. In de laatste wedstrijd van zijn tweejarige bestaan - de raad van toezicht besloot afgelopen week om de club wegens financiële problemen op te heffen - begon het voortreffelijk. Onder de dwingende impulsen van spelverdeler Quentin Hall werd er vanaf het begin frivool en toch gecontroleerd aangevallen. Hall scoorde in het eerste bedrijf 11 punten en inspireerde zijn ploeggenoten Kurt Schwamp, Rod Platt en Nikola Simic tot sterk spel. Dat leidde tot het, voor dit soort wedstrijden tegen Astronauts, zeer hoge schotpercentage van 53.

Astronauts speelde aanvallend eveneens een goede wedstrijd. Joe Spinks, hij noteerde 10 punten voor de pauze, en Terrance Herbert (12 punten tegen 100 procent) hielden de schade bij rust beperkt tot 39-40. Hoewel dit vooral de verdienste van NAC was, werd het geholpen door de verdediging van de Amsterdammers, die minder scherp acteerde dan gebruikelijk.

Na de hervatting bleef de verwachte instorting van NAC lang uit. De ploeg van coach Jos Wolfs ging door op hetzelfde hoge niveau, terwijl Astronauts terugviel. Twee opeenvolgende driepunters van Simic zorgden voor de eerste serieuze afscheiding, die bij 54-61 de maximale hoogte bereikte. NAC verkrampte daarna echter volledig. Het scoorde slechts 4 punten in de laatste 8 minuten en zag, vooral door herhaaldelijk balverlies, de thuisclub op de valreep de niet meer verwachte zege uit het vuur slepen.

Eiffel Towers kende minder problemen met Landstede Zwolle, dat opnieuw zijn geblesseerde topscorer Travis Young node miste. Bij rust, 45-41 voor de Nijmegenaren, was er nog evenwicht. Maar net als afgelopen zaterdag ging in het derde kwart de rem eraf en werd het dappere Zwolle overrompeld. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, stond het 77-54 en was de wedstrijd gespeeld. Het laatste kwart was uitsluitend van belang voor de statistieken en bepaalde de eindstand op 94-65. Toch kon Zwolle met opgeheven hoofd het veld verlaten. Met een beperkt budget presteerde het, met zeer attractief spel, meer dan voortreffelijk. Coach Herman van der Belt komt de eer toe dat hij van zijn hazewindhonden een hecht collectief heeft gesmeed.

Topscorers Astronauts: Chris McGuthrie (15 punten), Terrance Herbert (14), Joe Spinks (11) en Mario Bennes (10). NAC: Rod Platt (13), Nikola Simic (13), Quentin Hall (12), Kurt Schwamp (10).

Topscorers Towers:

Eric Nelson (17 punten en 18 rebounds), Jos Fredericks (13 punten), Milorad Kovacevic (13) en Chris Mims (12). Zwolle: Steve Marshall (19 punten en 10 rebounds), Robert Sawicki (14 punten), Patrick Kodjoe (10) en Rein van der Kamp (7 punten en 13 rebounds).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 12 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.