De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Fortuna berust in noodlot
   
 

TILBURG - Officieel zijn er voor Fortuna Sittard nog kansen op lijfsbehoud, maar niemand gelooft daar meer in. Na het 3-0 verlies bij Willen II viel officieus de beslissing wie er rechtstreeks vanuit de KPN Eredivisie afdaalt naar de Gouden Gids Divisie. Fortuna dus. Met dank aan invaller Tarik Sektioui, die alle drie de treffers voor zijn rekening nam.

De achterstand die de Limburgers nu hebben op nummer zeventien Sparta bedraagt tien punten, terwijl er nog twaalf te winnen zijn. Maar niemand die met wedstrijden tegen Feyenoord, NAC, Roda JC en FC Twente in het vooruitzicht nog durft te twijfelen aan de degradatie. "Als je reëel bent, weet je dat we geen kans meer hebben", omschreef trainer Hans de Koning het gevoel. "Frustrerend, omdat we de laatste weken steeds goed meevoetballen met de tegenstanders."

Het zat Fortuna ook niet echt mee. Willem II benutte voor rust tegen de verhouding in de enige kans die de ploeg kreeg, Fortuna had minstens met een gelijke stand de rust moeten halen.

In de tweede helft, die overigens een stuk beter was dan de eerste, brak het Limburgse verzet na de 2-0 van Sektioui. Hans de Koning: "Ik geef mijn ploeg een compliment voor het spel en het feit dat ze tot de laatste snik blijven vechten. We hebben ook afgesproken dat we dat de laatste vier duels blijven doen."

Volgend jaar zal de club waarschijnlijk veel spelers verliezen. Van elf spelers loopt het contract af en een aantal huurlingen keert terug naar de thuisbasis. De Koning, nog in het bezit van een tweejarig contract, blijft hoofdtrainer, al zijn daarover nog geen definitieve afspraken gemaakt.

Willem II - Fortuna Sittard 3-0 (1-0). 27. Sektioui 1-0, 62. Sektioui 2-0, 83. Sektioui 3-0. Scheidsrechter: van der Hilst. Toeschouwers: 13.300.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.