De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tristan snoert
critici de mond

   
 

MADRID - Hij kreeg bakken vol kritiek over zich heen na zijn overtreding op David Beckham in de Champions Leaguekwartfinale tegen Manchester United. Zaterdagavond snoerde Diego Tristan zijn critici de mond. De spits van Deportivo La Coruna tekende voor een puntgave hattrick in het duel met Real Mallorca (5-0) en hield zijn ploeg in de titelrace.Deportivo staat derde, vier punten achter de koplopers Real Madrid en Valencia.

Tristan gaf toe ten opzichte van Beckham over de schreef te zijn gegaan. Maar de kritiek sneed hem dwars door de ziel. Alsof hij nooit en keer een fout mag maken. Hij was 'gewoon' gefrustreerd over de nederlaag.

Real Madrid won met 3-1 van de aanstaande degradant Rayo Vallecano. Roberto Carlos opende de score, Morientes maakte de tweede en de derde (een benutte strafschop) kwam op de naam van Luis Figo, die is hersteld van een enkelblessure.

Barcelona, de nummer vier, won in Bilbao met 2-0 van Athletic. Saviola maakte de treffers. De Argentijn verving de geschorste Patrick Kluivert. Barcelona speelde met Phillip Cocu, Michael Reiziger en Marc Overmars, maar zonder Frank de Boer.

Valencia speelde in eigen stadion met Real Sociedad. Doelman Sander Westerveld was vier keer kansloos op inzetten van Baraja en Kily Gonzalez voor rust en Angulo en invaller Mista erna.

-DUITSLAND: Bayer Leverkusen blijft op titelkoers. De koploper van de Bundesliga maakte geen fout tegen hekkensluiter FC Köln en won met 2-0. Leverkusen legde de basis voor de twintigste competitiewinst in de dertiende minuut, toen doelman Butt een omstreden strafschop benutte. De expert scoorde in zijn carrière al 21 keer van de stip. De Braziliaanse verdediger Lúcio verdubbelde in de 25e minuut de voorsprong. Bayern München morste dure punten. De regerend kampioen kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen Werder Bremen. Bayern dacht de winst binnen te hebben, maar zag Krstajic in de laatste minuut gelijkmaken. De ploeg zakte door het resultaat naar de vierde plaats, die geen recht geeft op deelname aan de Champions League.

Schalke'04 passeerde Bayern op de ranglijst en staat nu derde. Het keurkorps van trainer Huub Stevens won met 2-0 van 'Angstgegner' Hamburger SV. De Belg Emile Mpenza maakte bij zijn rentree na twee maanden blessureleed de openingstreffer. De Deen Sand bracht nog voor rust de eindstand op het bord.

BELGIË: Het kampioenschap van België gaat definitief tussen Club Brugge en Racing Genk. Anderlecht verloor op eigen veld verrassend van Sint-Truiden, 0-2 en heeft zeven punten achterstand op koploper Brugge, dat won van Charleroi. Genk blijft op een punt achterstand volgen. De ploeg van Sef Vergoossen won met 2-0 van RWD Molenbeek. Thijs scoorde twee keer.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.