Alle uitslagen, standen, programma's
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Hasselbaink blijft scoren

LONDEN - Wie wordt topscorer van de Premier League? En: wie wordt de Speler van het Jaar? Jerrel Hasselbaink troefde zaterdag Ruud van Nistelrooy af. De Chelsea-spits scoorde twee keer tegen Everton en staat nu op 23, terwijl 'Van the Man' bij Manchester United niet tot scoren kwam en op 21 blijft. Thierry Henry (Arsenal) staat tussen de Nederlanders met 22 goals.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
Jerrel Hasselbaink (rechts) zou tegen Everton twee keer het net vinden. (Foto: EPA)
Dankzij een benutte strafschop van de Kameroense international Bisan Lauren in de 86e minuut staat Arsenal weer aan kop in de Premier League. De club won de beladen burenbotsing met Tottenham Hotspur met 2-1. Arsenal heeft twee punten voorsprong op Manchester United èn een wedstrijd minder gespeeld.

Acht wedstrijden op rij is Arsenal nu al ongeslagen. Tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur opende de Zweed Ljungberg de score in de 24e minuut. De goal was vooral te danken aan de briljante assist van Dennis Bergkamp. Pas in de slotfase onbrandde het duel. Teddy Sheringham maakte in de 81e minuut gelijk uit een strafschop, maar Arsenal ging uiteindelijk toch met de zege aan de haal. Henry werd neergelegd, waarop Lauren scoorde van elf meter.

Manchester United won nipt met 0-1 bij Leicester City, door Solskjaer in de 61e minuut. Leicester is daardoor gedegradeerd. Bij Manchester kregen de vedetten rust na de zware Champions Leaguewedstrijd tegen La Coruna. Manager Sir Alex Ferguson bracht na de rust nog wel Ruud van Nistelrooy in.

Waar Van the Man niet scoorde en op 21 treffers bleef, trof Jerrel Hasselbaink twee keer het doel en is met 23 goals alleen topscorer. Als het er om gaat, staat de Zaankanter er altijd. Hij lijkt een streepje voor te hebben op zijn Brabantse collega-spits wat betreft de verkiezing (door de spelers) tot Speler van het Jaar.

Zeker omdat hij al zoveel krediet heeft in Engeland. En hij speelde nooit in een kampioensploeg. Hasselbaink scoorde tot nu toe voor elke ploeg, of het nou Leeds United, Atletico Madrid, Boavista of Chelsea was.