De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Heracles is op krachten
   
 

ALMELO - In de Gouden Gids Divisie is er geen trainer die zozeer de nadruk legt op de fysieke ontwikkeling van zijn spelers als Gert-Jan Verbeek, de trainer van Heracles Almelo. In de slotfase van het seizoen lijken zich de intensieve kracht-, sprint- en conditietrainingen uit te betalen, want het opvallend fitte Heracles strijdt nog op twee fronten mee om een plaatsje in de nacompetitie. Met een overtuigende 2-0 zege zaterdagavond op een tenenkrommend tam Cambuur houden 'De Zebra's' de kansen op zowel de vierdeperiodetitel als de zevende plaats in de eindstand open.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Heracles-spits Rik Platvoet (l) is iets eerder bij de bal dan Cambuur-verdediger Henny van Schoonhoven. De aanvaller zal even later de score openen voor de club uit Almelo. (Foto: REINIER VAN WILLIGEN)
Na de winterstop marcheert het stukken beter bij Heracles dan ervoor. "Met weinig blessures en schorsingen hebben we grotendeels in een vaste samenstelling kunnen spelen, waardoor er meer automatismen in de ploeg zijn gekomen", ziet Verbeek als een belangrijke reden voor de verbeterde prestatiecurve.

Bovendien betaalt zich volgens de trainer de intensieve trainingsarbeid uit. "Wij werken veel met jonge jongens en die hebben op het fysieke vlak veel progressie kunnen boeken", aldus Verbeek, die vorige week met Heracles tot een akkoord kwam over het openbreken en verlengen van zijn contract tot medio 2004.

Een te begrijpen keuze van de voormalige assistent van Heerenveen-trainer Foppe de Haan, want de groeipotentie bij Heracles is groot. De gemiddelde leeftijd van de ploeg, die tegen Cambuur in het veld kwam, lag niet hoger dan 24, terwijl de basis voor volgend seizoen grotendeels intact zal blijven. De grootste onzekerheid betreft nog aanvaller Roy Stroeve, topscorer met 16 goals, die als huurling van Sparta bij Heracles speelt. "Ik wil onderhand duidelijkheid van Sparta. Natuurlijk hebben ze daar genoeg dingen te doen met de financiële problemen en zo, maar ik krijg sterk de indruk dat ze mij niet zo belangrijk vinden", aldus Stroeve.

Zeker van de partij volgend seizoen zijn de 20-jarige linksback Mark Looms en 23-jarige rechtsbuiten Berry Hoogeveen. Beiden speelden tegen Cambuur een uitstekende wedstrijd. De gezond opportunistische aanvaller Hoogeveen stond aan de basis van zowel de 1-0 van Rik Platvoet als de 2-0 van Thijs Sluijter, terwijl Looms opviel door zijn scherpe tackles en energieke rushes langs de zijlijn.

"De voorzetten gaan steeds beter dit seizoen", vond oud-Emmen-speler Hoogeveen, "Ik hoef ook niet altijd er langs te gaan, meestal maak ik ruimte om de bal om de verdediger heen ervoor te gooien. Een beetje zoals Mika Nurmela van Heerenveen dat doet, hij is toch een voorbeeld voor veel rechtsbuitens."

Naar eigen zeggen hebben beide jonkies veel profijt gehad van de krachttraining. "Ik merk het aan mijn sprongkracht en snelheid", aldus Looms, een geboren Almeloër. "Tussen augustus en nu ben ik stukken zwaarder geworden, niet qua vet maar qua spieren", vertelde de met turbodijen uitgeruste Hoogeveen.

Tegenover het jonge enthousiasme van Heracles stond zaterdagavond de collectieve wanprestatie van Cambuur, dat hoge ogen gooide in de categorie slap en sloom. Een beetje pech had Cambuur ook wel. Vlak voor rust - net na een betere fase - ging in een tijdsbestek van twee minuten het licht uit, waarbij de eerste goal wegens hinderen door Stroeve van Cambuur-goalie Ale Geert de Vries discutabel was.

Niettemin vond karaktervoetballer Henny van Schoonhoven na afloop: "Als we zo blijven spelen, kunnen we de nacompetitie schriftelijk afdoen. Dan halen we geen punt. Ik weet niet wat het is in de groep. Het is natuurlijk onrustig in de club met een aankondiging van een bezuiniging van een half miljoen euro en spelers die moeten vertrekken. Maar af en toe heb ik op het veld de neiging om er een paar van mijn eigen ploegie de kop in te slaan."

André Kemper heeft met Haarlem een akkoord bereikt over het afkopen van zijn contract. De aanvaller is dit seizoen weinig aan spelen toegekomen en wil zijn geluk elders beproeven.

Heracles Almelo - Cambuur Leeuwarden 2-0 (2-0). 42. Platvoet 1-0, 44. Sluijter 2-0. Scheidsrechter: De Graaf. Toeschouwers: 4.371. Gele kaart: Reekers (Heracles), Van der Heide (Cambuur).

Helmond Sport - TOP Oss 1-1 (0-0). 65. E. van Dijk 1-0, 78. Cruijff 1-1. Scheidsrechter: Temmink. Toeschouwers: 1.349. Gele kaart: Heesen (TOP Oss).

Stormvogels/Telstar - ADO Den Haag 1-2 (0-1). 40. Hofstede 0-1, 55. Holwijn 1-1, 81. Hofstede 1-2. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 1121. Gele kaart: Samuel (Stormvogels/Telstar), Den Turk, Bodde (ADO Den Haag).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.