[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Hommeles bij Internazionale

Van onze sportcorrespondent

ROME - Door een totaal onverwachte 1-2 thuisnederlaag van Internazionale gisteren tegen de bescheiden middenmoter Atalanta Bergamo ligt de Italiaanse competitie plotseling weer helemaal open. De Milanese club met de zwartblauwe kleuren, die thuis donderdagavond heeft verloren van Feyenoord, zal met nog vier wedstrijden te gaan alles op alles moeten zetten wil ze de droom van de landstitel nog verwezenlijken.

Ronaldo bleef tegen zijn wil de hele wedstrijd op de reservebank. Zanetti en topspits Christian Vieri die tegen Feyenoord hadden ontbroken, stonden vanaf het begin weer in de basis. Inter begon de wedstrijd enthousiast, maar stuitte meerdere keren op Atalanta-doelman Taibi, die in supervorm verkeerde.

Het eerste doelpunt kwam in de 43e minuut voor rekening van Atalanta Bergamo. Een mooie kopstoot van de opspringende Atalanta-verdediger Sala na een voorzet van rechts vond het net achter doelman Toldo. Inter-verdediger Cordoba, die donderdagavond het eigen doelpunt tegen Feyenoord had gemaakt maar daarna een goede wedstrijd had gespeeld, sprong niet hoog genoeg en kwam te laat.

In de derde minuut van de tweede helft kwam Inter-speler Materazzi snel op links met een mooie voorzet op Vieri, die slecht gedekt stond en hard en beslist inkopte: 1-1. Inter zette vanaf dat moment door, maar speelde onrustig en liet achter steken vallen. In de 63e minuut mislukte een buitenspelval van de Milanese ploeg volkomen. De Atalanta-spelers Sala en Berretta stonden totaal vrij en de laatste kon rustig intikken: 1-2.

"Het ontbreekt ons vooral aan rust", gaf de Argentijnse trainer Hector Cuper na afloop van de verloren wedstrijd toe.

Ronaldo was na afloop woedend dat hij niet had gespeeld, maar volgens Cuper is de Braziliaan nog maar op 60 procent van zijn speelkracht.

Opstelling Inter: Toldo, J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Simic (77. Guly) , Seedorf (75. Kallon), Di Biagio, Zanetti, Dalmat (65. Conceicao), Recoba, Vieri.