De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nesselande moet
zich bezinnen

Van onze medewerker

   
 

ROTTERDAM - Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Zo kan de positie van Holland Casino/Nesselande in de eredivisie het beste worden omschreven. De Rotterdamse ploeg werd vierde in de competitie en kwalificeerde zich voor de halve finale van de play-offs. Daarin liet kampioenskandidaat VC Omniworld niet met zich spotten. De ploeg uit Almere plaatste zich als eerste voor de finale en maakte een einde aan het seizoen van Nesselande.

Olof van der Meulen maakte met Omniworld het karwei in Rotterdam vakkundig af. Via een 1-3 overwinning (18-25, 20-25, 25-23, 22-25) kwam de eindstand in deze best-of-seven op 4-0. Eens te meer bleek dat Nesselande niet sterk genoeg is om een serieuze bedreiging te vormen voor de echte topteams.

Toch zal trainer Guillermo Boogers zijn team vandaag, tijdens de evaluatie van het seizoen, complimenteren met de prestaties. "We hebben het maximale er uitgehaald en daarom kunnen we tevreden zijn", meldde Boogers na de uitschakeling. "De vraag is nu wel hoe het verder moet. Ik denk niet in dat we in staat zijn grote spelers binnen te halen waarmee we kampioen kunnen worden. Maar we moeten duidelijk formuleren wat we dan wel willen." Boogers zelf mag aanblijven als trainer, maar dan wel op parttime basis. "Daar kan ik me niet zoveel bij voorstellen, maar daar komen we nog wel op terug. Op dit moment sta ik overal voor open, ook voor een andere club."

"We gaan de ploeg niet op zijn kop gooien en dat willen we ook niet bij de technische staf", vertelde manager Piet Bijl. "Arno van Solkema en Erik Gras hebben een doorlopend contract. Met de andere spelers gaan we praten. Deze groep willen we in grote lijnen bij elkaar houden en waar mogelijk versterken." Over het hardnekkige gerucht dat Nesselande en Alcom/Capelle gaan fuseren is Bijl duidelijk. "Op dit moment is er ook geen sprake van."

Nesselande is dus voorlopig uitgespeeld, maar in de andere halve finale gaan Alcom/Capelle en Piet Zoomers/Dynamo nog door. In Apeldoorn boekte Capelle een wellicht cruciale overwinning (26-28, 21-25, 26-24, 22-25). De tussenstand in de serie is nu 3-1 voor de Zuid-Hollanders. Woensdag, tijdens het vijfde competitietreffen tussen de twee rivalen, kan Capelle de finale bereiken. Gezien het geringe krachtsverschil is het onzeker of dat daadwerkelijk gebeurt. Als Dynamo wint, kan de ploeg van Toon Gerbrands komend weekeinde in de eigen hal op gelijke hoogte komen.

Tjitske Ringnalda is komend seizoen trainer/coach van de volleybalsters van VC Essent Sneek. De 38-jarige Friezin wordt geassisteerd door oud-international Jantien Berg. Ringnalda was de afgelopen twee jaar assistent van Theo Wiersma, die stopt als hoofdcoach van Sneek.

Het WK volleybal voor clubs gaat definitief door. In mei 2003 is het inaugurele toernooi met acht mannen- en acht vrouwenteams. Het organiserende land mag voor het club-WK een ploeg inschrijven, vijf komen van de verschillende continenten. Daarnaast worden twee wildcards vergeven.

Play-offs vrouwen: Longa '59-Arke/Pollux 0-3 (23-25, 18-25, 14-25). Pollux plaatste zich als eerste voor de finale. Eastborn/Volco-Vanilla/VC 3-2 (21-25, 24-26, 25-21 25-12, 15-9). Tussenstand 3-1 voor Weert. Vijfde ontmoeting: woensdag in Weert

Play-outs mannen: Lycurgus-Ecostyle/Sudosa 0-3 (17-25, 28-30, 16-25).

Tussenstand 3-2 voor Lycurgus. Volgende wedstrijd: zaterdag in Assen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.