De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Mueller en Timmer dicht bij breuk met Spaarselect
   
 

AMSTERDAM - Directeur Jan-Willem van Dijk gebruikte gisteren nog de term "onwaarschijnlijk" om de geluiden over de breuk van Peter Mueller en diens echtgenote Marianne Timmer met zijn commerciële schaatsploeg SpaarSelect te kenschetsen. Maar desalniettemin lijkt het einde van de samenwerking tussen de Amerikaanse coach en zijn rijders onafwendbaar, nadat laatstgenoemden tijdens een evaluatie van de olympische jaargang 2001/2002 vernietigend hebben geoordeeld over Muellers functioneren. "Er is uitermate kritisch teruggeblikt, maar dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk na zo'n dramatisch seizoen", verduidelijkte kopman Gianni Romme. "Eén en één is natuurlijk twee."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Timmer (r) en Mueller.
De winnaar van olympisch zilver op de tien kilometer van Salt Lake City was de enige rijder van SpaarSelect die tijdens de Winterspelen in de prijzen viel. Romme bleek daarmee de uitzondering die de regel bevestigde dat Muellers formatie een ronduit dramatisch seizoen beleefde. Bij geen enkel groot titeltoernooi verscheen een afgevaardigde van het voormalige 'dreamteam' ook maar op het podium en dat zorgde de afgelopen maanden voor de nodige frictie. Zo liet sprinter Erben Wennemars zich dit seizoen op het technisch vlak zelfs al raadplegen door stadgenoot Jan Wiebe Last, de voormalige coach van de vrouwenkernploeg.

Romme keek gisteravond dan ook allesbehalve verbaasd toen hij op Teletekst las over het (vermeende) ontslag van Mueller, die overigens een overeenkomst met de formatie tot en met de Winterspelen van 2006 in Turijn op zak heeft. "Er is ons de afgelopen dagen gezegd dat het management van de ploeg rond deze tijd met nieuws naar buiten zou komen. Deze mededeling verbaast me niet, dit ligt geheel in de lijn der verwachting gezien de evaluatiegesprekken van de afgelopen dagen. Daarin hebben de rijders aangegeven dat de ploegleiding er zorg voor dient te dragen volgend jaar een zo goed mogelijk topsportklimaat dient te worden gecreëerd, waarin optimaal gepresteerd kan worden. Er is ons daarbij de garantie gegeven dat aan die eis wordt voldaan." Slechts het feit dat er nog geen officiële verklaring van het management naar buiten was gekomen, wekte zijn verbazing. "Ik ga er van uit dat deze geluiden uit die hoek komen. Anders zou ik ook niet weten waar dit vandaan komt."

Voor Muellers opvolging is Jac Orie, de voormalige assistent-trainer van TVM, nadrukkelijk in beeld. Van Dijk voelde er echter nog weinig voor man en paard te noemen en draaide om de hete brij heen. "Minimaal delen van dit verhaal kloppen niet. Het kan gebeuren dat we van Mueller afscheid nemen, dat is niet onmogelijk." Om daar in één adem aan toe te voegen: "Maar het is niet waarschijnlijk dat het gebeurt." Slechts over één ding liet hij geen misverstanden bestaan. "Deze week wordt de knoop doorgehakt."

"Hoe kan dit nou?", reageerde Timmer op haar beurt verbaasd. Eind september van het vorig jaar verbond de tweevoudig olympisch kampioene van Nagano zich voor een periode van tweeënhalf jaar aan de formatie, nadat haar avontuur rond Team Timmer BV op een mislukking was uitgelopen. In dat contract was de opmerkelijke 'liefdesclausule' opgenomen, waarin stond dat de overeenkomst tussen beide partijen ontbonden kon worden wanneer haar huwelijk met Mueller op de klippen zou lopen. Timmer: "Ik weet van niets en ben bijzonder onaangenaam verrast door deze geluiden. Ik heb écht geen idee waar dit allemaal vandaan komt." Mueller deelde in de verbazing van zijn wettige wederhelft. "Ik heb geen flauw benul wat hier aan de hand is. Ik weet van niets. Of beter: ik weet nóg van niets. Dit is vreemd. Héél vreemd."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 26 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.