De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Mendieta wordt misbruikt in Rome

Van onze speciale verslaggever

   
 

EINDHOVEN - Hij symboliseert de Italiaanse kortzichtigheid als het gaat om het aantrekken van nieuwe spelers. Gekocht om het kopen, zo lijkt het. Want als wij hem hebben, heeft de concurrent hem niet. Gaizka Mendieta loopt er al twee maanden verloren bij in Rome. De erfenis van Juan Sebastian Veron is slecht verdeeld. De Spaanse vedette kwam bij Lazio in een slecht draaiend elftal terecht en hoopt zijn nieuwe trainer Alberto Zaccheroni te overtuigen dat hij niet de spelmaker is die de Italianen in hem zien.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Gaizka Mendieta en Frank Arnesen (r). (Foto: EPA)
Mendieta is een Bask. En Basken zijn trotse mensen. Vandaar dat hij glom toen Frank Arnesen, als voormalig speler van Valencia, hem vorige maand tijdens het UEFA-gala in Monaco de trofee overhandigde die hoort bij de beste middenvelder van de Champions League.

Op het hoogtepunt van zijn roem bezweek de 27-jarige Mendieta, na negen seizoenen Valencia, voor de lokroep van Lazio. Maar Arnesen merkte al dat die overgang niet vlekkeloos is verlopen. "Ik vroeg hoe het met hem ging in Rome. 'Goed', zei hij. Maar ik zag in zijn ogen dat hij ongelukkig is."

"Mendieta wordt gebruikt als centrale middenvelder, terwijl hij groot geworden is aan de rechterkant", vervolgt Arnesen. "Je kunt hem meer met Pavel Nedved (door Lazio verkocht aan Juventus, red.) vergelijken dan met Veron. Hij is geen speler, zoals Claudio Lopez, die het van een individuele actie moet hebben. Beckham is rechts op het middenveld geniaal; dan moet je hem daar laten staan. Ook Mendieta is typisch een speler voor de buitenkant. Goed overzicht, goed loopvermogen, fantastische mentaliteit. Tegen AC Milan begon hij pas een beetje te voetballen toen Lazio met tien man speelde. Dan voelt hij zich in zijn element."

Lazio kwam gisteren met grote namen naar Eindhoven, en liet ook grote namen thuis. De dubbel in het seizoen 1999/2000 kreeg geen vervolg, terwijl de steenrijke eigenaar Sergio Cragnotti juist in de Champions League wilde toeslaan. Toen dat niet lukte, werd er andermaal een dik pak geld tegenaan gegooid. Helaas ontbreekt vaak de visie. Onder het Romeinse bolwerk ligt een broos fundament en daar schuilt volgens Arnesen het gevaar voor de man van 107 miljoen.

"Je ziet weinig Spanjaarden in het buitenland. Waarom? Omdat Spanje een fantastisch land is. Ze spelen in de beste competitie ter wereld en verdienen veel geld. Spaanse voetballers leggen die cultuur niet zo snel weg voor een avontuur in Italië. Die band is heel sterk. Mendieta moet zich goed voelen. Anders zal hij verpieteren in Rome."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.