De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FANTASTISCHE RENTREE NA TWEEËNHALF JAAR BLESSURELEED
Deens dynamiet van Hakansson
   
 

door Albert van Keimpema HEERENVEEN - Tweeënhalf jaar kampte Jesper Hakansson met blessureleed en stond hij na een veelbelovende start bij Heerenveen aan de kant. Gisteravond maakte hij zijn rentree en hoe. De Deen had kruit in zijn pantoffel en hij schoot in één minuut de dolende Friese formatie naar een zwaar bevochten zege op Fortuna Sittard (3-1).

Kwaliteit op de reservebank werd beloond. Heerenveen krijgt plotseling met tegenslag te maken na het wegvallen van Tieme Klompe (geopereerd aan zijn rechterachillespees) voor de rest van het seizoen en de enkelblessure van Mika Väyrynen.

Arek Radomski vergezelt hen momenteel in de lappenmand. De Pool werd vol op de enkel getrapt waardoor hij in de rust noodgedwongen in de kleedkamer achterbleef. Gelukkig had trainer Foppe de Haan nog wat Deens dynamiet achter de hand in de persoon van Hakansson.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Heerenveen-speler Stefan Selakovic is zijn directe tegenstander kwijt. De Friezen zijn Feyenoord en PSV door de zege op Fortuna tot op één punt genaderd.
De thuisclub kon dat goed gebruiken, omdat het na drie kwartier nog maar 1-1 stond. De Friezen vervielen in dezelfde fout als zaterdag tegen RKC toen men net zo nonchalant speelde als tegen Fortuna. Een voorsprong van 1-0 (doelpunt van Erik Edman uit een vrije trap) was al te veel weelde, hoewel de gelijkmaker van Fortuna een cadeautje was van arbiter Ruud Bossen. Die gaf namelijk pal voor rust een penalty aan Fortuna, toen een onschuldige bodycheck van Klompe's vervanger Arjan Ebbinge te veel was voor Stijn Haeldermans. Colin Cramb is geen Nederlander en dus koel genoeg om het vonnis met succes te voltrekken: 1-1.

Op weg naar de catacomben kreeg Bossen enkele diskwalificaties te horen van De Haan, die hem bovendien de bal uit de handen sloeg. De Friese trainer is trouwens toch al gauw obstinaat, want eerder werd hij in Tilburg naar de tribune gestuurd en gisteravond overkwam hem dat na dit akkefietje weer.

Vanaf de tribune zag De Haan hoe de door hem ingebracht Hakansson de stroef draaiende ploeg over het dode punt heen hielp, want Heerenveen had het heel moeilijk. De Limburgers wisten pas tweemaal te winnen in deze competitie en eenmaal was dat thuis tegen Heerenveen. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Friezen wederom niet van de hekkensluiter zouden winnen. Maar gelukkig was daar dus die kleine Deen. De goals en de voorbereidingen van Daniël Jensen en Marcus Allbäck waren overigens schoonheden en vormden een proeve van bekwaamheid. Maar tegen de toppers zullen de Friezen de komende weken heel wat geconcentreerder moeten aantreden om in de race te blijven voor het landskampioenschap.

Heerenveen - Fortuna Sittard 3-1 (1-1). 7. Edman 1-0, 45. Cramb 1-1 (strafschop), 68. Hakansson 2-1, 70. Hakansson 3-1. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 14.300. Gele kaart: Volmer (Fortuna Sittard).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 14 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.