Vandaag

Protesten

Joodse student David voelt zich vogelvrij op Amerikaanse universiteit: „Ik ben bang”

„Ik voel me niet veilig en ik ben bang. Ik word nu door sommigen gehaat omdat ik Jood ben,” zegt David Galler, student wiskunde aan Columbia University in New York, de brandhaard van de pro-Palestijnse studentenprotesten.

RDactueel

Dit brengt SGP'ers en linkse feministen samen

Gijsbert Bouw, Wim van Egdom en Lennart Nijenhuis spreken over draagmoederschap en vaccinatie. En over de rol van de SGP daarin.

Podcast Op weg naar het Witte Huis

Wie wint dankzij onafhankelijke presidentskandidaat Robert Kennedy de verkiezingen?

In de podcast Op weg naar het Witte Huis legt Jan-Willem Kranendonk uit dat de beide presidentskandidaten Trump en Biden, Kennedy verwijten dat door zijn toedoen de ander de verkiezingen wint.

Integratie

Arabische vrouw keert familie de rug toe, maar komt er niet los van

Latife Arab breekt in Duitsland met haar criminele Arabische familie.

Verkeersveiligheid

Worden wegpiraten hard genoeg bestraft?

Ze halen op de weg levensgevaarlijke capriolen uit. Door hun onverantwoorde gedrag worden soms zelfs families uiteen gescheurd. Roekeloze rijders veroorzaken veel leed. Worden zij hard genoeg bestraft?

Kleding

Kledingruil, kleurentest en naaiworkshop in strijd tegen snelle mode

De kledingindustrie zorgt elk jaar voor ongeveer twee keer zo veel CO2-uitstoot als al het vliegverkeer samen.

Commentaar

Israël moet goed luisteren naar adviezen VS 

Sinds 7 oktober vorig jaar is de situatie in het Midden-Oosten zeer gespannen. Het lijkt erop dat de Israëlische regering het plan om de stad Rafah aan te vallen, doorzet. Of er nu wel of geen deal komt met Hamas over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars. De wereldopinie is fel tegen zo’n aanval, uit angst voor duizenden Palestijnse slachtoffers.

KWESTIE

Wat is de bedrijfsopvolgingsregeling en wat kan ik ermee?

Ik hoor de laatste tijd veel over de BOR (bedrijfsopvolgingsregeling). Wat is daarmee aan de hand?

Kerk & religie

Convent CGK

Bewaar het Pand: Het ‘gebouw’ van de kerken die ons lief zijn is een ruïne geworden

De Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) behoren „een pilaar en vastigheid der waarheid” te zijn, stelt stichting Bewaar het Pand in een reactie op het op 20 april gehouden convent.

Kerk en jongeren

Jeugdtrends 2024: jongere verlangt naar huisje-boompje-beestje in chaotische wereld

Jongeren verlangen naar „een burgerlijk leven” in deze chaotische wereld. Dat blijkt uit het rapport Jeugdtrends 2024 deze week werd gepubliceerd.

Gereformeerde Bond

Dr. Henk Dijkgraaf hoofdredacteur De Waarheidsvriend

Dr. H. Dijkgraaf volgt drs. P.J. Vergunst op als hoofdredacteur van De Waarheidsvriend, het weekblad van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland.

Jubileum

Ds. Hoek (HHK) 25 jaar predikant

Ds. P.C. Hoek, hersteld hervormd predikant in Putten, staat deze donderdag 25 jaar in het ambt.

Vaticaanse archieven

Paus Pius XII wees Mussert de deur

Paus Pius XII koesterde geen sympathie voor de nazi’s en had een hekel aan Anton Mussert. Het boek ”Secretum” is gewijd aan het voormalige Vaticaanse Geheim Archief, waarin onder andere de rol van Pius XII beschreven wordt.

Kerkgeschiedenis

Spanjaard Calderón wordt Reveilman

De negentiende-eeuwse opwekkingsbeweging van het Reveil had ook in Spanje invloed: dokterszoon Juan Calderón kwam tot bekering.

Jubileum

Ds. Van den Top 25 jaar predikant

Ds. G.J. van den Top, emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), is donderdag 25 jaar predikant.

Meditatie

Meditatie: Verootmoediging

„Mijn zonde maakte ik U bekend en mijn ongerechtigheid bedekte ik niet.’’
Psalm 32:5a

Populaire artikelen

Laatste nieuws

Partnercontent

Shop bij Foruse.nl en maak een duurzame keuze

Duizenden, tienduizenden heb je er van, maar Foruse Family is een wel heel opvallende webshop. Zo gaat 5% van iedere aankoop naar een goed doel en is de zaak zondags gesloten. Het scherp geprijsde assortiment is zeer breed -van vakantie-uitjes en verlichting tot kinderbijbels en tuingereedschap- waarbij de aanbieders duurzaamheid en een fair personeelsbeleid hoog in het vaandel hebben. Waarin verschilt Foruse.nl van een reguliere webshop?

Populaire artikelen

Laatste nieuws

Partnercontent

Shop bij Foruse.nl en maak een duurzame keuze

Duizenden, tienduizenden heb je er van, maar Foruse Family is een wel heel opvallende webshop. Zo gaat 5% van iedere aankoop naar een goed doel en is de zaak zondags gesloten. Het scherp geprijsde assortiment is zeer breed -van vakantie-uitjes en verlichting tot kinderbijbels en tuingereedschap- waarbij de aanbieders duurzaamheid en een fair personeelsbeleid hoog in het vaandel hebben. Waarin verschilt Foruse.nl van een reguliere webshop?

Verkiezingen VS 2024

Verkiezingen VS

Trump moet 9000 dollar betalen om schenden spreekverbod

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft dinsdag van rechter Juan Merchan een boete van 9000 dollar opgelegd gekregen, omdat hij 9 keer een spreekverbod heeft overtreden.

Verkiezingen VS

Felle kritiek op Biden om kruisteken voor abortuspleidooi

De Amerikaanse president Joe Biden staat onder zware kritiek omdat hij vrijdag een kruisteken maakte tijdens een proabortusdemonstratie in Florida. Rooms-katholieken in de Verenigde Staten spreken van „heiligschennis”.

Immuniteit Donald Trump

Was Trump als president onschendbaar? Opperrechters VS zijn er nog niet over uit

Kan een voormalig president vervolgd worden voor strafbare zaken die hij tijdens zijn presidentschap heeft gedaan? Dat is de cruciale vraag waarover het Amerikaanse hooggerechtshof donderdag een hoorzitting hield.

Podcast Op weg naar het Witte Huis

Ziet ook het hooggerechtshof Trump als een gewoon burger?

Volgens Wim Kranendonk bepaalt de uitspraak van het hooggerechtshof hoe de democratie in de Verenigde Staten in de toekomst zal functioneren. „Als Trump in het gelijk wordt gesteld, zal dat voor veel Democraten het bewijs zijn dat het hooggerechtshof niet meer onpartijdig is. Als Trump in het ongelijk wordt gesteld, dan zullen veel Republikeinen verbolgen zijn over de uitspraak. En dat is het gevolg van de huidige polarisatie.’’

Verkiezingen VS

Biden en Trump winnen Pennsylvania, toch nog veel Haley-stemmers

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse uitdager Donald Trump hebben gemakkelijk hun voorverkiezingen in de staat Pennsylvania gewonnen.